Kevin Garnet: Zamišljao sam ovo

Izvor: B92, 14.Mar.2022, 10:02

Kevin Garnet: Zamišljao sam ovo

Boston Seltiksi povukli su iz upotrebe dres sa brojem 5 u čast Kevina Garneta.

Garnet je proveo šest sezona u ekipi Seltiksa i kao deo prvog "supertima" sa Polom Pirsom i Rejom Alenom vratio NBA titulu u Boston posle 22 godine.

To je prva i još uvek poslednja titula Seltiksa još od ere Lerija Birda.

"Kada sam tek stigao, (bivši igrač Seltiksa) Antoan Voker me odvukao u stranu i rekao mi neke mudre reči koje sam iskoristio na pres konferenciji. Prva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stvar koju sam uradio posle predstavljanja je da sam došao ovde i pogledao pod svodove. Zamislio sam, ne samo titulu, već i besmrtnost na plafonu. Mogu vam reći da sam ovo zamišljao", rekao je Garnet.

Pored Pirsa, ceremoniji je prisustvovao i Alen, sa kojim je Garnet dugo bio u svađi zbog prelaska bivšeg saigrača u redove velikog rivala Majami Hita.

"Dobro je videti Reja Alena ovde", rekao je Garnet, "Dobro je videti te, čoveče. Ti si sledeći".

Garnet je u Boston stigao iz Minesote u trejdu koji je koštao Seltikse petorice igrača i dva draft pika, međutim – isplatilo se.

Njegova radna disciplina, strast i požrtvovanost su bili jedan od temelja šampionske sezone Seltiksa.

Dominirao je u skokovima i u odbrani (defanzivac sezone 2008), dok je Alen rivale razbijao trojkama, a Pirs sa poludistance i rešavao neizvesne završnice.

Garnet je u NBA stigao 1995. kao 19-godišnjak i prvi srednjoškolac u 20 godina. U dresu Minsote je bio MVP lige, a karijeru je završio kao jedini igrač u istoriji sa najmanje 25.000 poena, 10.000 skokova, 5.000 asistencija, 1.500 ukradenih lopti i 1.500 blokada i jedini igrač u istoriji sa prosekom od najmanje 20 poena, 10 skokova i 5 asistencija u šest uzastopnih sezona.

BIo je i olimpijski šampion sa reprezentacijom SAD na Igrama u Sidneju 2000.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.