Kesler vodi u finale

Izvor: Sportski Žurnal, 06.Maj.2011, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kesler vodi u finale

Ako su se u prvoj rundi plej – ofa protiv Čikago Blekhouksa pošteno namučili, oklopnici najbolje ekipe regularnog dela 93. sezone NHL Vankuver Kanaksi u drugoj fazi igraju onako, kako se od njih i očekuje. Konkretno i bez mnogo filozofije, Kanaksi ulaze u svaki meč protiv Nešvil Predatorsa, tako da ne treba da čudi, zašto posle četiri utakmice vode sa 3:1 u seriji.
Kao u trećem, i u četvrtom meču između ove dve ekipe briljirao je centar Rajan Kesler, koji je u pobedi 4:2 >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << postigao jedan i asistirao kod dva gola za ekipu sa zapadne obale Kanade. Do vođstva na ledu u Nešvilu prvi su stigli gosti iz Vankuvera i to golom Kristijana Erhofa posle šuta gotovo sa centra igrališta. Nadu domaćim navijačima u poslednjem minutu prve trećine vratio je desnokrilni napadač Džoel Vord, kog je preciznim pasom, pred golom Luonga pronašao Kodi Franson.
Nerešen rezultat 1:1, bio je aktuelan sve do polovine druge trećine, kada su do prednosti ponovo stigli gosti iz Vankuvera. Kriastijan Erhof vratio je iza gola Predatora pak do Rajana Keslera, ovaj ga propustio na plavu liniju do Aleksandra Edlera, koji je snažnim šutem pogodio mrežu Peke Rinea.
Do novog izjednačenja domaći hokejaši stigli su u četvrtom minutu poslednje trećine. Ovoga puta Žoel Vord je bio taj, koji je preuzeo ulogu asistenta, dok je Kodi Franson, razornim šutem iz daljine pogodio gol Kanaksa. Izjednačujući gol Predatora, dao je dodatni motiv Rajanu Kesleru, koji je u poslednjoj deonici meča preuzeo odgovornost. Prvo je naprosto razbio odbranu Predatora i prošavši pored nekoliko hokejaša Nešvila bez većih problema pogodio gol Rinea. Treći veliki trenutak Kesler je imao u poslednjem minutu meča. Akcija je krenula od njega, Aleksandar Berouz prosledio je pak do Henrika Sedina, kome nije bilo teško da pogodi praznu mrežu, postavi konačnih 4:2 za Kanakse i donese vođstvo u seriji od 3:1.
Rezultati druge runde plej – ofa, Zapadna konferencija: Nešvil – Vankuver 2:4 (1:1, 0:1, 1:2) (skor u seriji 1 – 3).




Zvezde večeri


o Rajan Kesler (Vankuver) goli dve asistencije
o Kristijan Erhof (Vankuver) gol i dve asistencije
o Žoel Vord (Nešvil) gol i dve asistencije




Stamkos u konkurenciji


Posle nagrada, koje dodeljuje Nacionalna hokejaška liga na red je stigla i ona o kojoj odlučuju profesionalni hokejaši. U konkurenciji za pehar „Ted Lindzi nagrade“, namenjenu najboljem igraču sezone u izboru asocijacijehokejaša (NHLPA) su najbolji strelac sezone, napadač Anahajm Daksa Kori Peri, prvi poenter lige Daniel Sedin iz Vankuver Kanaksa, te mladi centar Tampa bej Lajtninga Stiven Stamkos.




Nikol uz Predatore


Iako u NHL to nije čest slučaj, kao u NBA, i na utakmicama najkvalitetnije hokejaške lige sveta, moguće je videti poznate ličnosti. Tako su četvrti meč između Nešvil Predatorsa i Vankuver Kanaksa, iz lože „Bridžston arene“ u „gradu muzike“, posmatrali jedna od najpopularnijih holivudskih glumica u poslednjoj deceniji Australijanka Nikol Kidmen i njen suprug roker Kit Urban. Ostalo je nejasno za koga su navijali, ali obzirom da je Urban muzičar, nije teško pretpostaviti.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.