Kesler junak Vankuvera

Izvor: Sportski Žurnal, 10.Maj.2011, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kesler junak Vankuvera

Posle mnogo sezona u kojima su beležili dobre, ali ipak rezultate ispod očekivanja, oklopnici Vankuvera uspeli su da se plasiraju među četiri najbolje ekipe lige. Pobedom u šestom meču protiv Nešvil Predatorsa, osvajači „Prezident trofeja“ u 93. sezone NHL, obezbedili su plasman u finale Zapadne konferencije u kom će pokušati da po treći put u klupskoj istoriji obezbede plasman u završni borbu za osvajanje velikog srebrnog pehara Stenli kupa.
Junak ovog trijumfa na ledu „Bridžston >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << arene“ u Nešvilu, kao uostalom i celokupne serije protiv Nešvil Predatorsa, bio je centar Rajan Kesler. Momak iz Mičigena, koji u prvoj rundi plej – ofa protiv bivših šampiona Čikago Blekhouksa nije briljirao, u sudaru sa Nešvilom pokazao je koliko zaista vredi i sa ukupno 11 poena u šest mečeva, bio najzapaženiji pojedinac polufinala Zapada.
Ovoga puta Kesler nijedanput nije pogodio mrežu Predatora, ali su posle njegovih dodavanja, Kanaksi stigli do pobede od 2:1. Prvu asistenciju Kesler je upisao u osmom minutu prve trećine. Pošto je persekao napad Predatora, dugo je vukao pak, predriblao nekoliko protivničkih igrača i uputio precizan pas, posle kog je Mejson Rejmond doveo Kanakse u vođstvo. Sledeće uspešno dodavanje Kesler je imao samo dva minuta kasnije. U akciji u kojoj su učestvovali i blizanci Sedin, pak je sa desnog krila krenuo od Henrika, Kesler ga je prosledio do Daniela, koji je bio precizan i Kanaksima doneo ubedljivu prednost.
Iako su oklopnici Predatora dali sve od sebe da preokrenu rezultat, čvrstom igrom, Kanaksi im nisu dozvolili da se razmašu, što je na kraju uticalo na konačan ishod. Od najuspešnije sezone u klupskoj istoriji, oklopnici Nešvil Predatorsa oprostili su se golom Dejvida Legvanda. Posle akcije Sergeja Kosticina i Džoela Vorda, pak je stigao do Legvanda, koji je šutirao iz nepovoljne pozicije. Ipak pločica je prevarila iskusnog Roberta Luonga i završila u mreži Kanaksa, koji su uspeli da u preostalih 37 minuta sačuvaju prednost.
U finalu Zapadne konferencije oklopnici Vankuver Kanaksa igraće sa boljim iz susreta između San Hoze Šarksa i Detroit Red vingsa.
Rezultati druge runde plej – ofa, Zapadne konferencije: Nešvil – VANKUVER 1:2 (0:2, 1:0, 0:0) (skor u seriji 2 – 4, Vankuver Kanaksi su obezbedili plasman u finale Zapadne konferencije).


Zvezde večeri


o Rajan Kesler (Vankuver) dve asistencije
o Daniel Sedin (Vankuver) gol
o Mejson Rejmond (Vankuver) gol

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

Moćna Krila

Izvor: Sportski Žurnal, 11.Maj.2011, 12:36

Opšte je poznato da u profesionalnom sportu, sve dok postoji teorijska, postoji i realna šansa za preokret. Tokom istorije ova činjenica potvrđena je bezbroj puta, a na dobrom putu da se pridruže autorima velikih preokreta su i oklopnici Detroit Red vingsa. Iako su u prva tri meča polufinalne serije...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.