Kesar: Najava boljih partija

Izvor: B92, 26.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kesar: "Najava boljih partija"



Trener Crvene zvezde Stevan Karadžić i asistent trenera Partizana Aleksandar Kesar složili su se posle košarkaškog večitog derbija da je utakmica bila izjednačena, i da su presudili detalji. Kesar, koji je ekipu vodio umesto suspendovanog Duška Vujoševića, čestitao je svojim igračima na pobedi (91:86) i protivniku na kvalitetnom nastupu.

"Sve što smo zamislili ostvarili smo. Počeli smo mlako i zaostajali smo, ali smo rezultat dobili čim smo pojačali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << agresivnost na bekovima. Dve lopte su prelomile utakmicu, a u finišu smo imali koncentraciju da zadržimo prednost".

Kesar je rekao da je ova pobeda najava boljih igara Partizana, koji je u derbi ušao posle dva vezana poraza.

"Napravili smo vidan pomak, forma nam je u laganom usponu. Imali smo šest teških utakmica, izlazimo iz krize, pred nama su bolji dani i bolje utakmice".

Karadžić je bio zadovoljan igrom svog tima, posebno u prvom poluvremenu.

"Odigrali smo dobro, uspeli da sprečimo ofanzivni skok Partizana (samo tri tokom utakmice), Nismo se odlepili u finišu poluvremena, kad smo imali plus devet, i ušli smo u egal. Dobro smo se borili. U finišu nismo imali izbora, jer nam se plejmejker Milošević istrošio, a nemamo mnogo izbora na toj poziciji".

Trener Zvezde ukazao je na period u kojem je meč prelomljen,a u kojem se sudijski kriterijum naglo promenio.

"Suđenje je bilo normalno, i sa ujednačenim kriterijumom. Međutim, tokom pet minuta drugog poluvremena puštena je tuča, u kojoj se nismo snašli. I dalje mi nije jasno zašto se to dogodilo, a upravo u tom periodu se Partizan odlepio".

Tokom cele sezone Zvezda ima problema sa povredama. Ovog puta je veći deo meča na klupi proveo Kibu Stjuart, dok je Milan Gurović propustio završnicu.

"Stjuart ima problema sa zadnjom ložom, ali sam morao da ga uvedem, jer smo imali problema na low postu. Gurović je dobio udarac četiri minuta pre kraja i tražio izmenu".

Predrag Drobnjak je još jednom bio najefikasniji u timu Partizana.

"Težak meč u nezgodnom trenutku za nas, morali smo da dobijemo. Meč je bio neizvestan, klackalica do šest razlike za jednu i drugu ekipu sve do finiša. Pobedili smo, idemo u Vršac, u borbi za drugu poziciju".

Nenad Mišanović smatra da je Zvezda utakmicu izgubila u finišu prvog poluvremena.

"Teška utakmica za nas. Počeli smo nervozno, ali smo ipak dobro startovali. Imali smo prednost od sedam do devet poena na kraju poluvremena. Nismo je sačuvali i tu je počeo naš pad".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.