Kerkez: Imamo realne izglede

Izvor: B92, 10.Jul.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kerkez: "Imamo realne izglede"



Sportski direktor Hemofarma Dušan Kerkez rekao je za B92 da je zadovoljan žrebom za ULEB kup. Kerkez smatra da Hemofarm ima realne izglede da se u konkurenciji Panioniosa, Anvila, Ređa, Asvela i Demon Astronautsa plasira u drugu fazu takmičenja i nastavi tradiciju dobrih rezultata na evropskoj sceni.

"Smatram da smo izvukli dosta povoljnu grupu i imamo realne šanse za plasman u drugi klub. Koliko vidim, Crvena zvezda je izvukla veoma tešku grupu, dok mislim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da FMP ima realne šanse. Što se tiče Hemofarma, uzdam se u tradiciju dobrih igara u Evropi. Smatram da ćemo taj trend zadržati i startujemo u ULEB kupu sa velikim ambicijama".

Kerkez smatra da je Hemofarm jedan od najkvalitetnijih timova u grupi, u kojoj će se takmičiti dosadašnji redovni evroligaš Adeko Asvel, ali i autsajder Demon Astronauts iz Holandije.

"Sa Anvilom smo bili u grupi pre dve godine, kada smo prošli. Demon Astronauts je na neki način autsajder. Što se tiče borbe za vrh, prošle godine smo takođe bili sa francuskim predstavnikom, i završili smo ispred njih. Mislim da je tadašnji Le Man jači od ove ekipe Asvela, pa smatram da imamo odlične izglede da prođemo dalje".

Hemofarm iza sebe ima najuspešniju sezonu u istoriji, a već je poznat veći deo tima za sledeću sezonu.

"Malo ćemo podmladiti ekipu. Od četiri igrača kojima su isticali ugovori, otišao je samo Bogavac. Produžili smo saradnju sa Bakićem, a u toku su pregovori sa Hukićem i Đikanovićem. Doveli smo Joksimovića, igrača mna spoljnoj poziciji, kao neku vrstu zamene za Bogavca. Nadamo se da ćemo u narednom periodu dovesti nekog mklađeg igrača na poziciji 4 ili 5, koji bi predstavljao perspektivu ekipe Hemofarma".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.