Izvor: B92, 02.Nov.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kenteris: Nisam izmislio 'saobraćajku'

Grčki atletičar Kostas Kenteris, koji je bio učesnik najvećeg doping skandala na Olimpijskim igrama u Atini, izjavio je danas da nije izmislio saobraćajnu nesreću, kako bi izbegao doping kontrolu.

Kenteris, šampion na 200 metara na OI u Sidneju 2000. godine, navodno je bio povredjen u saobraćajnoj nesreći zajedno sa grčkom atletičarkom Katarinom Tanu, koja je na OI u Sidneju osvojila srebrnu medalju na 100 metara.

Grčki atletičar, čiji doping prekršaj uporedjuju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa slučajem Bena Džonsona na OI u Seulu 1988. godine, rekao je da nije znao da ga zvaničnici Medjunarodnog olimpijskog komiteta traže da bi uradio test.

"Znam da je neodgovorno što sam išao motorom, ali želeo sam da što pre stignem u Olimpijsko selo i razrešim nesporazum. Dogodila se nesreća zbog koje sam završio u bolnici. Nisam izmislio nesreću, ona se stvarno dogodila", kazao je Kenteris.

On je dodao da je dok je bio u bolnici zatražio da se testira, ali da se niko iz MOK-a nije pojavio.

Grčki sprinter je sada prvi put priznao da je on trebalo da upali olimpijski plamen na otvaranju Igara u Atini.

Odluka o tome da li će protiv Kenterisa i Tanu biti podignuta optužnica očekuje se do kraja nedelje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.