Kenijac Sakanog i Simovićeva pobednici prvog srpskog maratona

Izvor: RTS, 17.Nov.2019, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kenijac Sakanog i Simovićeva pobednici prvog srpskog maratona

Kenijac Ndiva Sakong i srpska atletičarka Teodora Simović pobednici su prvog "Komtrejd srpskog maratona".
Kenijski takmičar stazu dugu 42 kilometara istrčao je za dva sata, 19 minuta i 19 sekundi.

Drugo mesto pripalo je njegovom sunarodniku Nelsonu Kipkogei sa vremenom od 2:19.59, dok je treće najbolje vreme imao Moldavac Maksim Railanu (2:21.12).
Simovićeva je u konkurenciji maratonki >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bila najbolja, završivsi najtežu trku za 2:41.31.
Drugu pozicju zauzela je Kenijka Helen Džepkosegi Kimutai (2:54.07), dok je Bugarka Marinela Nineva kroz cilj prošla treća sa vremenom od dva sata, 54 minuta i sedam sekundi.
Priznanja i medalje pobednicima maratona u obe konkurencije uručio je direktor kompanije "Komtrejd grup" i predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović.
U polumaratonskoj trci trijumfovao je Kenijac Metju Kosgej, dok je u konkurenciji žena najbolje vreme imala je Neli Džepćumba.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

KOMTREJD SRBIJA MARATON: Teodora Simović POBEDILA! I Kenijka joj gledala u leđa (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Nov.2019, 01:08

Pobednik u muškoj konkurenciji je Ndiva Čerutik iz Kenije...Dobili smo i pobednike maratonskih trka na prvom Komtrade Srbija maratonu. Srpska atletičarka Teodora Simović je trijimfovala je u ženskoj konkurenciji sa vremenom 2.42,30. Posle nje na cilj su ušle Kenijka Kimutai (2.54,07) i Bugarka...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.