Keiroš bolji od Lipija

Izvor: Vesti-online.com, 24.Jan.2019, 20:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Keiroš bolji od Lipija

Poznat prvi polufinalni par Azijskog kupa.

Japan očekivano, a Iran lakše nego što se očekivalo. Te dve zemlje prvi su polufinalisti ovogodišnjeg Azijskog kupa u Dubaiju i u direktnom duelu 28. januara boriće se za finale.

"Samuraji" su savladali Vijetnam 1:0, pogotkom Ricua Doana iz penala u 57. minutu, dok je selekcija portugalskog trenera Karlosa Keiroša bila uspešnija od rivala na čijoj klupi je od 2016. Marćelo Lipi, svetski prvak sa Italijom 2006. godine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
U derbiju četvrtfinala, Iran je već posle prvog poluvremena imao 2:0 protiv Kine. Na kraju 3:0.

Do vođstva je došao pogotkom Mehdija Taremija u 18. minutu posle velike greške kineskog defanzivca Fenga Ksjaotinga, a prednost je duplirao Sardar Azmun u 31. Konačnih 3:0 postavio je Karim Ansarifard u prvom minutu nadoknade drugog poluvremena.

Japan je rekorder sa četiri titule šampiona Azije, dok je Iran tri puta bio najbolji na kontinentu, kao i Saudijska Arabija.

Druga dva četvrtfinalna duela igraju se u petak, a parovi su: od 14.00 Južna Koreja (vicešampion iz 2015) - Katar  i od 17.00 Ujedinjeni Arapski Emirati (trećeplasirani 2015) - Australija (branilac titule).

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.