Izvor: MozzartSport.com, 22.Jun.2021, 19:15

Kecmanović servirao za pobedu i – doživeo krah

Umber sa ivice poraza do trijumfa

Važi u svakom sportu ona deviza da „nije gotovo dok ne bude gotovo“, ali nigde to nema toliku težinu kao u tenisu. U roku od 60 sekundi igrač koji je na ivici pobede doživi da mu se igra raspadne i da na kraju izgubi.

Tako nešto se desilo danas Miomiru Kecmanoviću na turniru u Majorki. Srpski teniser je igrao protiv Iga Umbera, koji je za dvadesetak mesta bolje rangiran na ATP listi, imao je servis gem za pobedu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i na kraju je izgubio – 4:6, 7:6, 6:2.

Velika borba se vodila i u prvom setu, obojica igrača su imala brejk šanse, ali je samo Miomir uspeo da iskoristi jednu i da je sačuva do kraja seta. U drugom je ponovo Kecmanović u trećem gemu oduzeo protivniku servis i čvrstio je vodio do 5:4. A, onda je servirao za meč.

I kada je trebalo da dotuče Umbera, ruka mu je zadrhtala. Prvu brejk priliku Francuz je iskoristio i vratio se u igru (5:5). I u 12. gemu je srpski teniser mogao ponovo da kazni Umbera, imao je brejk šansu, koja je ujedno bila i meč lopta i ponovo nije uspeo. Da bi nakon toga usledio potpuni pad u Kecmanovićevoj igri. Taj-brejk je izgubio sa 7:2, a u trećem setu je izgubio dva uzastopna servis gema, Francuz je došao do 5:1 i do trijumfa za prolaz dalje.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.