Kecman: Utakmica karijere

Izvor: Sportski Žurnal, 09.Dec.2010, 06:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kecman: Utakmica karijere


Seća se Dušan Kecman svakog sekunda 23. marta 2010. godine, prvog meča četvrtfinalne serije protiv Makabija. Da li je to njegov najbolji meč?
 - Jeste – bez dileme odgovara genijalni bek. - To je utakmica karijere. Sve se poklopilo u pravom momentu, bila je to pobeda kojom smo odškrinuli vrata nade da bismo mogli na fajnal-for. >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Naravno, i dalje smo bili jako daleko od tog cilja, ali sigurno da je ta pobeda u Tel Avivu, odakle se teško odnose trijumfi, bila ključ. Znamo kakvi su im navijači, kakav je klub Makabi, ali smo ih ipak pobedili.
Kecman je pokušao da skrene priču sa sebe, ali je to bilo nemoguće. Želeli smo da znamo da li se seća osećaja koji imao tokom utakmice u kojoj je trojke gađao 9-7, sakupio rekordnih 29 poena i indeksni koeficijent 30.
- Jednostavno znaš, imaš osećaj da ti sve polazi za rukom, vidiš koš i siguran si da će sve biti u redu. Samopouzdanje je ogromno, ekipa veruje u tebe, podržava te... Sve se poklopilo.
Utakmica koja je išla od plus 21 za Makabi do pobede Partizana od osam poena prednosti, jednostavno je morala da ima i svog velikog heroja.
- Meč je bio jako čudan, sa dva poptuno različita poluvremena. U prvom smo stvarno krenuli loše, pogubili se i zaostajali 21 razlike. Nismo imali kontrolu nad utakmicom dok su igrači Makabija pogađali iz svih pozicija. Ipak, nekako smo uspeli da iskontrolišemo taj njihov nalet i na poluvreme odemo sa 14 razlike. Minut po minut smanjivali smo razliku. U ključnim momentima se i strah uvukao među domaće igrače. Mislili su da je sve gotovo, a mi smo iskoristili momenat.
Kada večeras kroči na parket Nokija arene, Kecman će sigurno biti najomraženiji čovek u dvorani. Da li bi voleo da novim herojskim činom učvrsti svoje mesto na „crnoj listi“, ili da ga zameni neko od saigrača, iskusnom asu je apsolutno nebitno:
- Kada bi mi neko garantovao da ćemo biti barem blizu pobede, igrati egal meč do kraja, a da ja ne šutnem ni jednom na koš, odmah bih pristao. I to u svakoj utakmici.
Dušan Kecman to ne kaže tek tako, mnogi su se uverili u to, između ostalih i Perkins, Eidson, Šarp, Grin, Pnini i Blu, oni koji su bili žrtve „martovskog ludila“ beka Partizana.
Komentator za sajt Evrolige je Kecmanovu partiju tog 23. marta ocenio kao „jedan od najlepših primera liderstva u istoriji plej-ofa Evrolige“. Ukucajte na Ju-tjubu „MVP, Dušan Kecman, Makabi...“, bilo šta slično i videćete. Uživajte i neka se večeras ponovi.
M. Nešović

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

Partizan ponovo nemoćan u gostima

Izvor: B92, 09.Dec.2010

Košarkaši Partizana poraženi su u Tel Avivu od Makabija 76:62 (23:11, 19:13, 18:16, 16:22) u osmom kolu grupe A Evrolige...Domaći tim je zahvaljujući sjajnom šutu i izgubljenim loptama "crno-belih" u prvom poluvremenu stekao 20 poena prednosi koju je lako sačuvao do kraja...Džejms Gist je sa...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.