Kecman: Igrači+navijači = Top 16

Izvor: B92, 26.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kecman: "Igrači+navijači = Top 16"



Košarkaši Partizana ostvarili su sjajnu pobedu na gostovanju u Atini, a jedan od junaka trijumfa bio je Dušan Kecman. Jedan od iskusnijih članova ekipe Duška Vujoševića izuzetno je zadovoljan trijumfom u Marusiju.

"Naša pobeda u Atini sigurno jeste veliko iznenađenje. Mi smo u Grčku krenuli sa mišlju da iskoristimo eventualnu priliku i ostvarimo pobedu. Kao što ste videli, odigrali smo odličnu utakmicu i pobedili Panatinaikos. Nijedna utakmica nije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << laka, pa ni ova", rekao je Kecman za B92.

Pobeda u Atini je nešto čime se klub dugo može hvaliti, ali neće imati praktičnu vrednost ako Partizan ne pobedi Unikahu sledećeg četvrtka. Opet, jedno breme skinuto je s vrata – "crno-beli" neće morati da vode računa o koš-razlici.

"I dalje ništa nije gotovo što se tiče plasmana u Top 16 Evrolige, ali će nam sad put biti lakši. Ova pobeda nam je obezbedila da svakom pobedom nad Unikahom prođemo u drugu fazu. Više ne moramo da jurimo razliku kojom smo poraženi u Malagi".

Uticaj na rasplet u grupi imaju i ostali mečevi, od kojih su se neki prošle nedelje završili neočekivanim rezultatima. Huventud je dva puta pobedio "crno-bele", ali im je ovog četvrtka umalo učinio veliku uslugu.

"Svi smo svesni da posao nije okončan, pogotovo posle pobede Cibone nad Huventudom (77:74) u Zagrebu. I dalje su sve četiri ekipe u igri za plasman na peto i eventualno šesto mesto".

Sledećeg četvrtka u Pioniru vodiće se velika borba u kojoj će pobednik izboriti mesto u sledećoj fazi. Partizan na mesto u Top 16 čeka još od 1998. godine, kada su stigli so završnog turnira.

"Mi sada imamo vremena da se pripremimo za utakmicu sa Unikahom. Oni će doći u Beograd sa velikim motivom. Na nama je da odigramo muški i kvalitetno, kao u Atini, izborimo tu vrednu pobedu, i ostvarimo taj dugo očekivani plasman u 16 najboljih na kontinentu".

Velika prilika nužno sa sobom nosi i veliki pritisak, što ume da bude problem posebno za mlađe igrače. Ipak, Kecman je uveren da će pritisak biti i na gostima iz Španije.

"Nema sumnje da će pritisak na nas biti velik, ali će pod pritiskom biti i oni, jer je i njima to ključni meč za plasman. Nadam se da ćemo imati neku vrstu pozitivne treme".

Ključnu ulogu u završnoj predstavi prve faze imaće navijači Partizana. Kecman je ubeđen da će od njih stići neophodna podrška u pravom trenutku.

"Siguran sam da će Pionir kao i do sada biti prepun naših navijača, koji su nas cele ove sezone izvanredno bodrili i navijali za nas. Mislim da će biti uz nas i u četvrtak, da će nam dati preko potrebnu dodatnu energiju, i da ćemo zajedno uspeti da ostavrimo dugo očekivani cilj", rekao je Kecman za B92.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.