Kažnjeno osam službenika zbog utaje poreza i pranja novca

Izvor: Sportski Žurnal, 12.Nov.2012, 19:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kažnjeno osam službenika zbog utaje poreza i pranja novca

Sud u Bukureštu odredio je kazne za osam službenika Fudbalskog saveza Rumunije zbog utaje poreza i pranja novca, u vezi s transferom 12 igrača tokom šestogodišnjeg perioda.
Osuđeni su između ostalih predsednik Rapida iz Bukurešta George Kopos na pet godina zatvora, izvršni predsednik Dinama iz Bukurešta Kristi Borčea na sedam godina, a menadžeri Joan Bekali na osam i Viktor Bekali na sedam godina zatvora.
U slučaj su uključeni igrači koji su >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << u periodu od 1999. do 2005. prelazili u inostrane klubove. Tužioc je naveo da je država izgubila 1.7 miliona evra prihoda od poreza, a klubovi 10 miliona evra, jer nisu bile upisane stvarne sume transfera.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.