Kažnjene sudije sa derbija

Izvor: B92, 24.Apr.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kažnjene sudije sa derbija



Glavni arbitar na meču polufinala Kupa Srbije Crvena zvezda-Partizan (2:3), Ninoslav Spasić kažnjen je sa tri utakmice zabrane suđenja, a njegov pomoćnik Bogdan Milisavljević suspenzijom do kraja sezone, saopštila je Komisija za sudjenje Fudbalskog saveza Srbije. Pomoćni sudija na drugoj utakmici polufinala izmedju Zemuna i OFK Beograda, Miroslav Stojanović takodje je suspendovan do kraja sezone.

Po oceni Komisije Stojanović nije signalizirao ofsajd u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << akciji iz koje je Zemun postigao gol, a taj klub je posle penala otišao u finale.

"Sudija na svakoj utakmici donese izmedju 100 i 150 odluka, a u proseku deset je pogrešnih. Ako tih deset, medjutim, presudno utiče na rezulta, onda se ocena smanjuje. Spasić je za sudjenje u derbiju dobio zadovoljavajuću ocenu, što je za njega veoma slabo. On je interanacionalac i morao bi da dobija ocene dobar ili vrlo dobar", rekao je član Komisije Miroslav Radoman.

Predsednik Komisije Bogoljub Stepanović izjavio je da su pomoćnici na oba meča polufinala kupa bili Milisavljević i Stojanović jer u poslednjih deset godina nisu dobili negativnu ocenu.

"Njih dvojicu smo odredili zbog toga što u poslednjih deset godina nisu imali negativnu ocenu. Oni su svojim odlukama direktno uticali na rezultate polufinalnih utakmica", rekao je Stepanović.

Stepanović je dodao da će protiv Milisavljevića, koji je poništio gol igrača Zvezde Nenada Milijaša, kod rezultata 2:2, biti pokrenut i disciplinski postupak, jer je u medijima komentarisao svoje sudjenje, što je zabranjeno.

Stepanović je kazao da je Odboru za hitna pitanja ponudio ostavku kompletne komisije zbog kritika na račun sudjenja u polufinalu Kupa, ali da je ona odbijena.

"Ponudio sam kolektivnu ostavku ako je to u interesu srpskog fudbala, povratka gledalaca na tribine i mladih sudija. Ostavka je odbijena, a Odbor nam je pružio punu podršku", naveo je Stepanović.

Član sudijske komisije Milojko Simić istakao je da nijedan učesnika polufinala Kupa nije podneo zvaničan prigovor na sudjenje.

"Nijedan klub koji je igrao u polufinalu nije stavio primedbu na sudjenje, niti su dostavili žalbu organima nacionalnog saveza. Nije tačno ni da smo promenili odluku ko će deliti pravdu na tim mečevima, pošto smo to odredili u utorak 15. aprila, dan pre meča", istakao je Simić.

Sastanku Komisije prisustovao je i jedan od potpredsednika FSS Dragan Djordjević, koji je istakao da zahtev Zvezde da strane sudije dele pravdu na derbi utakmicama u ovom trenutku nije realan.

"Za tako nešto u ovom trenutku ne postoji pravni osnov. Morali bi prvo da promenimo statut i pravilnik saveza. Nije Zvezda prva koja je tražila strane sudije, to je učinio Partizan u decembru prošle godine, ali i tada je naš odgovor bio isti", zaključio je Đorđević.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dvojac pao na derbiju

Izvor: Večernje novosti, 24.Apr.2008

Sudijski odbor analizirao propuste arbitara na utakmicama polufinala Kupa Srbije. Spasić neće suditi tri kola, a Milisavljević i Stojanović do kraja sezone

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.