Kavsi vode 3:1, pobeda Sansa u S.A

Izvor: B92, 15.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kavsi vode 3:1, pobeda Sansa u S.A



Košarkaši Finiksa pobedili su kao gosti San Antonio sa 104:98, izjednačili u seriji na 2:2 i povratili prednost domaćeg terena. Tim iz Arizone došao je do pobede u vrlo nervoznom finišu serijom 12-1 koju su inicirali Stiv Neš ( 24 poena i 15 asistencija) i Amare Stodemajer ( 26 poena).

Upravo dve akcije ovog tandema (iako je Neš pre toga u dva napada "prodao" jeftino dve lopte) donele su prednost Sansima 100:97 i to 32 sekunde pre kraja meča.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Do tog trenutka, ekipa Grega Popovića kontrolisala je utakmicu i imala prednost koja se kretala oko 10-11 poena.

Spursi su u finišu promašili 4 vezana šuta, uključujući i polaganje Manu Djinobilija pored Radže Bela, koje je praktično nagovestilo pobednika (Argentinac je promašio na -3 za njegov tim).

Sve se dodatno zakuvalo posle teškog prekršaja iskusnog Orija na Stivu Nešu uz aut liniju, posle kojeg je dosta igrača krenulo ka terenu, ali su na kraju isključenja dobili Ori i Bel. Medjutim, prema oštrim pravilima lige, svi igrači sa klupe koji su makar santimetar kročili u teren, mogli bi da dobiju meč suspenzije. A sa klupe su ustali ključni igrači dva tima: Dankan,Dijao...

Posle još jednog promašaja Finlija za 3 poena, Merion je pogodio oba penala i odlučio pobednika ove serije, koja se sada seli u Finiks. Meč broj 5 igra se u sredu. U kojim sastavima će igrati dva tima, saznaćemo već u utorak...

Na Istoku, Klivlend je po svemu sudeći "prelomio" seriju sa Netsima pobedom u Ist Raderfordu 87:85 i vodjstvom od 3:1.

Trojka Netsa koja na svojim ledjima nosi igru tima, Kid,Karter i Džeferson, šutirala je kombinovano mizernih 23 posto, dok je sa druge strane Džejms odigrao još jednu veliku utakmicu: 30 poena, 9 skokova i 7 asistencija. Imao je i odlične epizodiste u timu, jer je Hjuz dodao 19, a Ilgauskas 13 i 11 skokova.

Karter je meč završio sa 25 poena (šut 23-6), Kid je rekordnih 17 skokova "poništio" procentom šuta 13-2 ( 5 poena), a ni Džeferson nije bio bolji sa 15 poena ( šut 12-3). Ova trojka postigla je kombinovano 69 poena u utakmici broj 3 ( svi po 23).

Jedina svetla tačka u ekipi Nju Džersija bio je Miki Mur koji je postigao 25 poena, i praktično sve koševe iz igre u poslednjoj deonici (Kid,Džeferson i Karter pucali 13-1). Preokret za Kavalirse doneo je Aleksandar Pavlović koji je sa 4 vezana poena ( ukupno 9 uz 4 skoka)doneo prednost svom timu,posle prednosti Netsa od 3 poena.

Posle penala ( nesportski faul Mura na Pavloviću) i poena iz kontre bivšeg reprezentativca SCG, Kavsi su poveli 4.51 pre kraja i tu prednosti nisu ispuštali...

Utakmica broj 5 igra se u sredu u Klivlendu, a Kavalirsi će imati priliku da se plasiraju u prvo finale Istoka u poslednjih 15 godina.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.