Kavendiš ponovo bez premca

Izvor: B92, 19.Maj.2011, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kavendiš ponovo bez premca

Britanac Mark Kavendiš trijumfovao je na 12. etapi trke "Điro d'Italija" i tako zabeležio drugu pobedu u samo tri dana.

Kavendiš je ponovo na najbolji način iskoristio odličnu vožnju svojih timskih kolega iz ekipe HTC-Hajroud, koji su ostvarili veliku prednost, a na kraju je u sprintu pobedio Davidea Apolonja iz tima Skaj i bicikliste Lamprea Alesandro Petakija.

Vozaču HTC-Hajrouda je trijumf na 184 kilometra dugoj etapi od Kastelfidarda do Ravene sedmi na "Điru” >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u karijeri.

Sam Kavendiš je pre dva dana najavio da je poslednja etapa za prave sprintere na ovogodišnjem izdanju trke upravo ta koja je završena u Raveni. Ipak, Kavendiš je malo teže došao do pobede, pošto je izegao pad na ulasku u poslednji kilometer, a potom je krenuo u fantastični sprint koji mu je obezbedio Mark Renšo. I Apolonjo i Petaki su pravovremeno krenuli u napad, ali nisu uspeli da održe ritam za Britancem.

Biciklista Androni Đokatoli tima Roberto Ferari kao četvrti je prošao kroz cilj, ispred Geralda Cioleka, član Kvik Step, dok je Alberto Kontador bio u vodećoj grupi i tako je zadržao roze majicu.

"Mark Renšo je uradio savršen posao. Samo sam kratko pogledao unazad i krenuo sam na pobedu. Danas nisam imao pravog protivnika”, rekao je Kavendiš posle trijumfa na etapi, kojom je gotovo izvesno za njega "Điro” završen, pošto do kraja trke nema više nijedne ravničarske etape.

U petak će na "Điru” biti vožena etapa u dužini od 167 kilometara od Spilimberga do Glosgloknera u Austriji, u Dolomitima na 2.137 metara nadmorske visine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.