Kavendiš parkirao bicikl zbog virusa

Izvor: B92, 29.Avg.2018, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kavendiš parkirao bicikl zbog virusa

Britanski biciklista Mark Kevendiš odsustvovaće neodređeno vreme iz takmičenja zbog bolesti, saopštila je njegova ekipa.

Kako se navodi, 33-godišnji biciklista mora da miruje pošto ima Epštajn-Bar virus.

Posle lekarskih testova utvrđeno je da je Kevendiš poslednjih nekoliko meseci trenirao u takvom stanju.

"Ove sezone se nisam dobro fizički osećao. Uprkos tome što sam imao dobre rezultate, osećao sam da nešto nije u redu. Drago mi je što >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je sada jasnije zbog čega u tom periodu nisam mogao da prikažem najviši nivo", rekao je Kevendiš.

Kevendišu je u aprilu prošle godine dijagnostikovana bolest, ali se dva meseca kasnije vratio takmičenjima na trci u Sloveniji.

Od tada je imao problema sa povredama, slomio je ključnu kost na Tur d'Fransu 2017. godine, a zatim je u martu dva puta pao sa bicikla, zbog čega je morao da se povuče sa Igara Komonvelta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.