Izvor: MozzartSport.com, 30.Nov.2020, 10:20

Katai mora da odmara...

Prinudna pauza za majstora iz Srbobrana kao posledica paklenog ritma i neprijatne povrede koju je vukao u dosadašnjem toku sezone

Aleksandru Kataiju je neophodan odmor. Najbolji igrač Crvene zvezde platio je ceh žestokog ritma u jesenjem delu sezone, koji ga je fizički potpuno slomio, pa će propustiti meč sa Hofenhajmom u četvrtak, saznaje MOZZART Sport.

Majstor iz Srbobrana je odigrao mnogo mečeva u kratkom vremenskom periodu. Pod blokadom je izašao na >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << meč sa Hofenhajmom u Zinshajmu, a bio je povređen i u beograskim okršajima sa Liberecom i Gentom. Sve vreme je vukao neugodnu povredu primicača, koja se naglo pogoršala već posle pet minuta utakmice protiv Škotske u baražu za Evropsko prvenstvo. Od tada mu je preporučeno strogo mirovanje.

Kataijevo telo je počelo da daje jasne signale umora, što se videlo na testovima stanja opšteg organizma. Po dolasku u Crvenu zvezdu imao je gust raspored, nije odradio letnje pripreme, a odmah je bačen u vatru. Pored toga, prošao je kroz stresan životni period, počevši od napuštanja Sjedinjenih Američkih Država.

Treba napomenuti i da je odmor već počeo da daje rezultate. Katai se oseća značajno bolje, ali nema nikakve potrebe da zaigra rovit protiv Hofenhajma. Možda bude spreman za Liberec, ali je još uvek rano pričati o tome. Takođe, ako se stanje u potpunosti ne popravi, postoji mogućnost da Katai pauzira do kraja jeseni, a onda se maksimalno spremi za obaveze tokom proleća, kojih će po svemu sudeći biti dosta i na domaćoj, ali i na evrosceni.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Aleksandar Katai je bio direktno odgovoran za Zvezdine odlične rezultate ove jeseni. To se vidi i kroz prizmu statistike, koja kaže da je postigao 10 golova i ostvario pet asistencija u svim takmičenjima. Crvena zvezda sa njim u timu izlazi na teren sa mnogo više samopouzdanja. Katai protiv svakog protivnika privlači dvojicu čuvara na sebe što značajno otvara prostor ostarim igračima iz navale srpskog šampiona. Zablistao je onda kada je to bilo najpotrebnije, protiv Libereca i Genta u Beogradu, posle čega se uvukla ogromna sigurnost u redove Dejana Stankovića. Crveno-beli su potom i sa znantno slabijim sastavom izvojevali veliku pobedu u Gentu, pa ih sada samo teorija deli od plasmana u 1/16 finala Lige Evrope. Takođe, Zvezda ima i devet bodova više od Partizana tri kola pre kraja jesenjeg dela sezone, a očekuju je još mečevi sa Zlatiborom, Bačkom i Metalcem.

Sada je stigao zaslužen odmor za Aleksandra Kataija, koji je Zvezdinoj desetki preko potreban u ovom trenutku, kako bi ponovo bila u mogućnosti da na najvišem nivou predvodi ekipu do kraja sezone. Potom slede zimske pripreme koje bi trebalo da udare idealnu podlogu za obaveze koje Kataija i Crvenu zvezdu očekuju tokom proleća.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Katai mora da se odmara...

Izvor: MozzartSport.com, 30.Nov.2020

Prinudna pauza za majstora iz Srbobrana kao posledica paklenog ritma i neprijatne povrede koju je vukao u dosadašnjem toku sezone..Aleksandru Kataiju je neophodan odmor. Najbolji igrač Crvene zvezde platio je ceh žestokog ritma u jesenjem delu sezone, koji ga je fizički potpuno slomio, pa će propustiti...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.