Kasiljas bez mesta zbog Barse

Izvor: B92, 06.Sep.2013, 15:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kasiljas bez mesta zbog Barse"

Španski golman Iker Kasiljas ostao je bez mesta u prvoj postavi Reala dok je trener bio Žoze Murinjo zbog ponašanja prema igračima Barselone.

Selektor Španije Visente del Boske otkrio je da je Kasiljas izgubio mesto zato što je pokušao da smiri tenzije između igrača Reala i Barselone koji igraju za 'crvenu furiju'.

Nekoliko 'El Klasika' dok je Murinjo bio na klupi 'kraljevskog kluba' obeležile su razmirice između igrača i optužbe o sudijskoj naklonjenosti, ali su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poslednji susreti bili manje kontroverzni.

Istina je da je u teškim trenucima za nacionalni tim, kada su dueli Reala i Barselone bili malo čudni, Kasiljas pomogao ekipi da nastavi dalje i nastavi niz pobeda, posebno na Evropskom prvenstvu 2012. godine“, rekao je Del Boske, „To nije dobro uticalo na poziciju koju je Iker imao u Realu, ali moram da kažem da on nosi glavne zasluge za vraćanje harmonije u tim“.

Tenzije između dva kluba dostigle su vrhunac u avgustu 2011. godine kada je Murinjo gurnuo prst u oko Titu Vilanovi, kada je on bio pomoćni trener Barselone, tokom meča španskog Superkupa. Tada je došlo i do sukoba Kasiljasa, Serhija Ramosa, Šabija Alonsa i Alvara Arbeloe sa jedne strane i Šavija i Karlesa Pujola sa druge, što je mnoge zabrinulo kako će se to odraziti na reprezentaciju.

Kasiljas, kapiten Reala i Španije, pokušao je da smanji tenzije između igrača velikih rivala i Del Boske je nagovestio da je zato Murinjo odlučio da ga zameni Dijegom Lopesom među stativama.

Zanimljivo je da je i pod vođstvom novog trenera Karla Ančelotija, Kasiljas ostao na klupi.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Del Boske: Kasiljas ispašta u klubu, jer je pomirio igrače Reala i Barselone

Izvor: Sportal.rs, 07.Sep.2013, 14:29

Selektor fudbalske reprezentacije Španije Visente del Boske ne smatra da su za status Ikera Kasiljasa u Real Madridu krivi bivši trener Žoze Murinjo ili sadašnji šef stručnog štaba Karlo Anćeloti, nego igrači Barselone.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.