Kasa četvrti na brdskim ciljevima u Portugalu

Izvor: RTS, 28.Mar.2009, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kasa četvrti na brdskim ciljevima u Portugalu

Subotičanin Gabor Kasa, stipendista Međunarodne biciklističke unije (UCI) od koje je dobio besplatan tromesečni boravak u centru UCI u Eglu kraj Lozane, zauzima četvrto mesto u generalnom plasmanu brdskih ciljeva na Velikoj nagradi Portugala u kategoriji vozača do 23 godine koja se boduje za Svetski kup nacija.

Kasa je, kao član ekipe „Biciklističkog centra UCI", u drugoj etapi od Kastelo di Pjave do Pačos de Fereire (113,6 km) osvojio drugo mesto na brdskom cilju i sada >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ima ukupno četiri poena. U ovom bodovanju vodi Artur Fišo iz Francuske sa 6 poena.

Pobednik prve etape Danac Rasmus Guldhamer, slavio je i u drugoj, pretekavši za sekundu veću grupu vozača. U sprintu, drugo mesto osvojio je Španac Pedro Merino, dok je treći stigao Kasin suvozač iz ekipe Jako Venter (Južna Afrika). Kasa je zauzeo 34. mesto sa 18 sekundi zaostatka.

U generalnom plasmanu majicu vodećeg nosi Guldhamer 5:34,01 časova, Merino je drugi sa 25 sekundi zaostatka, a Luksemburžanin Ben Gastauer treći sa istim zaostatkom. Kasa je 35. sa 59 sekundi slabijim vremenom. Trka ima tri etape.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.