Izvor: Blic, 08.Mar.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karneval u Londonu!

Karneval u Londonu!

'Pazite se Brazilaca', upozorio je Žilberto Silva saigrače iz Arsenala pred večerašnji (20.45) revanš sa Realom u osmini finala Lige šampiona.

- Snaga Reala je u mojim sunarodnicima Ronaldu, Robinju, Robertu Karlosu, Sisinju i Baptisti. Čuli smo se više puta i znam koliko su bili ljuti posle poraza na svom 'Santijago Bernabeu' (1:0). Obećali su mi osvetu i ozbiljno ih shvatam - izjavio je Žilberto Silva, fudbaler sredine terena Arsenala.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Londonski klub je bio prežaljen minut posle žreba, ali se velemajstor Tjeri Anri efektnim golom potrudio da Real, ipak, ostane samo najveće razočaranje sezone.

- Mislim da smo ih pobedili u pravom trenutku. Atmosfera u klubu je bila loša i to se videlo na terenu. Kao najveću pretnju po golmana Jensa Lemana izabrao bih Ronalda. Svestan sam da prolazi kroz teške trenutke, ali tada je najopasniji. Ronaldo je inteligentan i pravi je ubica golmana. Leman to dobro zna, kao i naša kompletna odbrana. Ako zaustavimo Ronalda, zaustavili smo Real - dodao je vidno zabrinuti Žilberto.

Anri je već mesecima rastrzan između Barselone i Reala, koji su spremni da ga plate 35 miliona evra.

- Ne osećam pritisak javnosti jer svi znaju da sam, na prvom mestu, igrač Arsenala. Slično je bilo i pre prvog meča u Madridu, kada su pokušali da me dekoncentrišu astronomskim ponudama. Čvrsto stojim na zemlji i kažem: 'Nismo još u četvrtfinalu'. Da, Real je ranjen, ali, u isto vreme, ima tim koji za 90 minuta može da pobedi bilo koga na planeti. Naša prednost je, naravno, rezultat 1:0 i podrška navijača na 'Hajberiju' - smatra Anri.

Huan Ramon Lopez Karo je još daleko od sastava koji će početi meč u Londonu. Glavobolju treneru Reala zadaje upravo Ronaldo, igrač koji definitivno nije za klupu. Na drugoj strani, iz startne postave, u tom slučaju, trebalo bi da ispadne Antonio Kasano, jedan od boljih u pobedi nad Atletikom.

- Potpuno je svejedno ko će istrčati na 'Hajberi'. Potrebna nam je pobeda za ostanak u Ligi šampiona. Sve ostalo je nebitno - kratak je bio Zinedin Zidan. A. Pijevac

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.