Karlovac: Pretučen srpski fudbaler

Izvor: B92, 06.Dec.2010, 21:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karlovac: Pretučen srpski fudbaler

Fudbaler hrvatskog Karlovca, 17-godišnji Miloš Musulin napadnut je u noći između subote i nedelje zbog toga što je Srbin.

Musulin je srećom samo lakše povređen, a prema saznanjima hrvatskih medija motiv napada je diskriminacija na nacionalnoj osnovi.

Musulina su napala petorica maloletnika kada je izašao iz kafića gde je njegov prijatelj slavio rođendan.

"Čim sam ušao dvojica su mi rekla da nisam dobrodošao zbog moje nacionalne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pripadnosti. Rekli su mi: "Ti si Srbin, bilo bi ti bolje da odeš". I mislio sam otići, ali me je zaustavio prijatelj obećavši da se neće ništa dogoditi. Nekoliko sati kasnije, kada sam krenuo kući, njih pet je izašlo za mnom. Oborili su me na pod i počeli tući nogama i rukama. Udarali su me u stomak, po rukama i nogama, i u glavu. Razbili su mi nos, natečena mi je usna”, izjavio je posle napada Musulin, dodavši da se napad dogodio oko 3 sata ujutru.

U opštoj polnici u Karlovcu dijagnostifikovane su mu lakše povrede, pa bi u utorak trebalo da bude pušten na kućno lečenje.

Musulin je rekao da bi verovatno dobio i veće batine da ga nije spasao prijatelj koji je smirio napadače. Kada su se napadači razilazili naišla je policija koju je neko u međuvremenu pozvao.

"Najvažnije je kakav je neko, a nama su važne nebitne stvari", rekao je trener Karlovca Igor Pamić za radio ”Mrežnicu”, osuđujući nasilje i ističući da se radi o vrlo vrednom i perspektivnom fudbaleru.

Policija istražuje slučaj i u potrazi je za napadačima. Musulin ih poznaje iz viđenja, ali nikada njima bio u kontaktu sa njima, niti je dobijao pretnje. Miloš je iz Vojnića, a zbog školovanja i treniranja živi u Učeničkom domu u Karlovcu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.