Karlo: Đirona ima veliki motiv, njihov entuzijazam je sjajan

Izvor: B92, 10.Feb.2024, 00:37

Karlo: Đirona ima veliki motiv, njihov entuzijazam je sjajan

Fudbaleri Reala u subotu 10. februara od 18.30 dočekuju drugoplasirani tim La Lige, ekipu Đirone.

Najprijatnije iznenađenje prvenstva ima 17 pobeda i sa velikim optimizmom ulazi u meč na stadionu "Santjago Bernabeu".

Real ima dva boda više od rivala, koji je u poslednje vreme veoma aktivan i van terena.

Tako je uoči ovog susret u žižu javnosti dospeo njihov reklamni baner sa porukom, "kada CV ne znači sve".

Time su želeli da kažu i da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kao mali klub, bez velikih istorijskih uspeha, imaju šta da kažu u svetu fudbala.

"Entuzijazam Đirone je sjajan. Imaju motiv da dođu ovde. Mogli bi da pobede i da povedu na tabeli. Moramo i to da uzmemo u obzir. I imaju novca da zakupe prostor u Madridu, što neće biti jeftino", ironičan je trener Reala, Karlo Ančeloti.

On je aludirao da je Đirona deo Siti grupacije, konzorcijuma ocd 12 klubova čiji su vlasnici isti oni koji drže Mančester siti.

"Možda tome ne bih davao značaj. Oni su tim iz domaće lige kojem ide dobro. Potencijalni su rival i najopasniji su u ovom trenutku. O tome jedino mislim", dodao je Karlo.

Na klupi Đirone neće sedeti trener Mičel, koji je pod suspenzijom.

"Fudbal pripada igračima, ali prisustvo trenera ekipi daje samopouzdanje. Čak ni tada to nije odlučujuće. Mene nije bilo na dva meča, oba smo dobili. Jedan u Vigu, na drugom smo postigli osam golova. Nije odlučujuće jer fudbal zavisi od igrača. Ponekad je istina da treneri preteraju u protestu, ali potrebano je malo više razumevanja konteksta u kom se nalazimo. Malo više razumevanja biučinilo da on bude na Bernabeu", smatra italijanski stručnjak.

Toni Kros je najavio da bi mogao da se povuče na kraju sezone, ali je njegova majka potom rekla kako bi volela da Toni produži ugovor na još godinu dana.

"Uvek treba poštovati roditelje. Toga nedostaje u današnje vreme, kod ovih novih generacija. To je odluka koju će on doneti, u pravi čas i na najbolji način. Ako uradi to, ima karaktera i petlju", zaključio je Ančeloti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.