Karl se izjednačio sa Džeksonom

Izvor: MVP.rs, 03.Jan.2016, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karl se izjednačio sa Džeksonom

Trener Kingsa je dostigao jednog od najvećih svih vremena.

Sakramento je prethodne noći savladao Finiks sa 142:119, te je tako na pravi način proslavio jubilej prvog trenera ekipe. Trijumf nad Sansima bio je 1155. u karijeri Džordža Karla (64), čime se po broju pobeda u regularnom delu sezone na petom mestu večne liste izjednačio sa Filom Džeksonom.

Karl je trenersku karijeru počeo 1978. godine kao asistent u Spursima, a potom je samostalno vodio >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << veliki broj ekipa, čak i na tlu Evrope. U NBA ligi je trenirao Klivlend, Golden Stejt, Sijetl, Milvoki i Denver, a trenutno je na klupi Kingsa.

Trener sa najviše pobeda u regularnom delu sezone je Don Nelson (1.335, bez titule). Sledi ga Leni Vilkins (1.332, jedna titula), a iza njega su Džeri Sloun (1.221, bez titule) i Pet Rajli (1.210, pet titula). Među prvih pet na listi najviše titula ima Fil Džekson (11), dok se trofeja nisu domogli Nelson, Sloun i Karl.

(foto: FOX Sports)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.