Kari i drugari u mašini za mlevenje! Tanderi razbili Voriorse, Oklahoma na korak od velikog finala (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 25.Maj.2016, 08:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kari i drugari u mašini za mlevenje! Tanderi razbili Voriorse, Oklahoma na korak od velikog finala (VIDEO)

Vestbruk upisao tripl-dabl, Golden Stejt pred eliminacijom - 118:94

Oklahoma vodi sa 3:1 u seriji protiv Golden Stejta i na pobedu je daleko od plasmana u veliko finale NBA lige. U finalu Zapadne konferencije Tanderi su ponovo zgromili Voriorse i uz, da li je potrebno uopšte i reći, igru Rasela Vestbruka i Kevina Duranta savladali apsolutnog favorita ove sezone - 118:94.

Držao se Golden Stejt tek do kraja prve četvrtine, ali je već do poluvremena gubio >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sa 53:72. I tu je, kao i u prethodnom duelu, bilo već tada jasno da su Stef Kari i drugari upali u mašinu za mlevenje mesa i da im spasa nema.

A jedan od glavnih igrača zaslužnih za pogon mašine iz Oklahome je Rasel Vestbruk. Upisao je još jedan tripl-dabl ove sezone sa 36 poena, 11 asistencija i skokova. Prosto je bio nezaustavljiv, radio je šta je hteo. Ni najbolji drug Durant mu nije ostao "dužan" sa 26 poena i 11 skokova.

Ovom paklenom dvojcu ovoga puta pridružili su se Serž Ibaka i Roberson sa 17 poena, Adams je dodao 11, a Vejters 10 poena. Sasvim dovoljno da se pregazi ekipa koja je ove sezone doživela samo devet poraza u regularnom delu šampionata i oborila rekord Čikago Bulsa star 20 godina.

Tompson je imao svoje veče i dao je 26 poena uz pet skokova, dok je Kari dodao "samo" 19.

"Nije Kari bio povređen. Jeste se vratio posle onog problema sa kolenom, ali večeras nije imao povredu. Dešava se da imate loš meč, čak i kada ste najbolji košarkaš na svetu", istakao je trener Golden Stejta Stiv Ker.

U istoriji se samo u devet navrata događalo da tim koji gubi sa 1:3 na kraju pobedi i ode dalje. Zna i Vestbruk da je Oklahoma blizu, ali dodaje da nije gotovo.

"Igram svaki meč kao da mi je poslednji. Nebitno ko je protivnik. To je moj posao, da brinem o mom timu. Moramo da razmišljamo o sledećem meču. Svaka utakmica je drugačija", istakao je Vestbruk.

U sledećem duelu Golden Stejt će biti domaćin, a kako ističe trener Ker to će dati dozu samopouzdanja njegovom timu i ideja je da se dobije naredni meč i prebaci pritisak na protivnika.

Jako teška situacija za velikog favorita za osvajanje prstena.



NBA - REZULTAT

Oklahoma - Golden Stejt 118:94

/Vestbruk 36 - Tomspson 26/

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

"Grmljavina" sve jača, šampion pred eliminacijom!

Izvor: RTS, 25.Maj.2016

Košarkaši Oklahoma Siti Tandera pobedili su aktuelnog šampiona, Golden Stejt, sa ubedljivih 118:94 u četvrtom meču finala Zapadne konferencije i sada ih samo jedna pobeda deli od plasmana u veliko finale! . .Iako je četvrti...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.