Kari i Voriorsi osramoćeni u Bostonu

Izvor: B92, 04.Mar.2024, 01:00

Kari i Voriorsi osramoćeni u Bostonu

Košarkaši Golden Stejt Voriorsa doživeli su jedan od najtežih poraza u istoriji franšize - izgubili su od Bostona na gostovanju rezultatom 140:88.

Rezultat na poluvremenu glasio je nestvarnih 82:38!

Ekipa Stiva Kera igrala je u gotovo najjačem sastavu. Kari, Tompson, Grin, Kaminga, Mudi činili su startnu postavu, dok je Boston bio oslabljen za jednog od najboljih - Kristapsa Porziginsa.

Lider Istoka je demonstrirao silu i bez Letonca u timu, mada ni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << najveći optimisti među navijačima Seltiksa nisu očekivali ovakvu predstavu svog tima.

Nekada nedodirljivi Voriorsi su se doslovce raspali.

Boston je najveće vođstvo na meču imao početkom poslednje deonice kada je na semaforu pisalo 118:62.

Podatak koji možda najbolje slika nemoć gostiju - Stef Kari je postigao samo dva poena u prvom poluvremenu.

Najbolji trojkaš u istoriji ove igre na terenu je proveo 17 minuta, a meč je završio sa verovatno najslabijim učinkom u karijeri.

Postigao je samo četiri poena.

Promašio je svih devet šuteva za tri poena koje je ispalio ka košu Seltiksa!

Ništa bolji nisu bili ni ostali jasno. O tome, na kraju krajeva, svedoči ovaj zaista poražavajući ishod u Masačusetsu.

Mudi je bio najefikasniji od članova prve petorke sa 11 poena, Grin i Tompson su se takođe uklopili u sivilo, ubacili su po šest poena, a i njih je, kao i Karija, Ker poslao na klupu mnogo pre kraja meča.

Najefikasniji kod gostiju bio je rezervista Lester Kvinones koji je iskoristio minutažu u "garbidž tajmu" i sa 17 poena se nametnuo Keru.

Džejlen Braun sa 29 poena i Džejson Tejtum sa 27 predvodili su ubitačni napad Bostona, dok je Pričard doprineo razbijanju Voriorsa sa 19.

Dugo će se pamtiti ovaj trijumf Seltiksa, koji nastavljaju da marširaju kroz najjaču ligu nesmanjenom žestinom..

Ovim trijumfom popravili su učinak na 48:12.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.