Karatista Brežančić osvojio srebro na Mediteranskim igrama

Izvor: B92, 28.Jun.2022, 09:00

Karatista Brežančić osvojio srebro na Mediteranskim igrama

Srpski karatista Vladimir Brežančić osvojio je srebrnu medalju u kategoriji do 84 kilograma na mediteranskim igrama u Oranu

On je u finalu izgubio od Jusefa Badavija iz Egipta sa 4:6.

Brežančić je u prvom kolu pobedio Alžirca Faleh Midouna sa 10:2, dok je u drugom kolu prednošću prvog osvojenog poena pobedio francuskog takmičara Danija Makamatu.

U trećem meču pobedio je reprezentativca Hrvatske Ivana Kvesića sa 4:0 i plasirao se u finale, u kome >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je izgubio od aktuelnog svetskog šampiona Badavija.



"Ovo je veliki uspeh za mene i najvažniji rezultat u dosadašnjoj karijeri. Takmičenje je bilo naporno, takmičari su zaista bili odlični. U polufinalu sam se sastao sa svetskim prvakom iz Madrida sa prošlog prvenstva i uspeo sam da ga pobedim. Upravo ovako težak raspored doveo je do toga da ne uspem da pobedim aktuelnog svetskog prvaka iz Egipta",
rekao je Brežančić, preneo je Olimpijski komitet Srbije.

Brežančić je osvojio drugu medalju za Srbiju na Mediteranskim igrama u Oranu, posle bronze ženskog badminton dubla.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.