Karadžić zadovoljan, Mačvan ponosan

Izvor: RTS, 02.Apr.2009, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karadžić zadovoljan, Mačvan ponosan

Trener košarkaša Hemofarma Stevan Karadžić rekao je da plasman u polufinale završnog turnira Evrokupa velika stvar za klub i poželeo je Beneton za sledećeg protivnika na turniru u Torinu.

"Vrlo sam zadovoljan, ovo je velika pobeda. Bilo je jako teško za moj tim, koji je još mlad i kome je ovo veliko iskustvo. Kontrolisali smo utakmicu sve vreme. Ovo je velika pobeda i za nas i za klub", rekao je Karadžić.

Hemofarm je sa 93:85 pobedio moskovski Dinamo, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je pred početak završnog turnira osam najboljih važio za prvog favorita. U polufinalu će igrati sa pobednikom duela Beneton - Lijetuvos Ritas.

"Oba ta rivala su veoma jaka, ali ako bih mogao da biram sa kim bih više voleo da se sastanemo, odabrao bih Beneton. Mislim da bismo sa njima lakše igrali", rekao je Karadžić.

Krilni centar vršačkog tima Milan Mačvan bio je ponosan posle pobede nad favoritom. "Vrlo sam ponosan na svoje saigrače jer smo došli do polufinala Evrokupa. Bolje smo šutirali od Dinama i igrali bolju odbranu, što je bio ključ pobede. Nemam želja za polufinale. Možda Lijetuvos, ali nije zaista bitno dok god budemo dobro igrali", rekao je Mačvan.

Centar Boban Marjanović rekao je da je ekipa večeras pokazala zašto je došla u Torino. "Dali smo sve od sebe i pobedili. Malo ko je očekivao da pobedimo, ali to je ono zbog čega smo došli i to smo pokazali. Igrali smo dobru odbranu, imali prednost u skoku i zadržali kontrolu", rekao je Marjanović.

Trener Dinama Dejvid Blat čestitao je Hemofarmu i rekao je da njegov tim igrao dobro, ali da su Vrščani bili bolji.  "Moram da čestitam timu Hemofarma, treneru i upravi. Odigrali su sjajnu utakmicu, a to su i morali jer smo mi odigrali dobro. U kup utakmicama, dobar šut može ponekad da vas izbaci, a oni su večeras prvoklasno šutirali", rekao je Blat.  "Hemofarm sigurno ima kvalitetan tim i znali smo da će biti teško, zato smo tako i pristupili meču, ali oni su igrali i pogađali i sve što nam ostaje je da im skinemo kapu", rekao je Blat.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Karadžić: Velika pobeda mladog tima

Izvor: B92, 02.Apr.2009

Trener košarkaša Hemofarma Stevan Karadžić rekao je da plasman u polufinale Evrokupa velika stvar za vršački klub..."Vrlo sam zadovoljan, ovo je velika pobeda. Bilo je jako teško za moj tim, koji je još mlad i kome je ovo veliko iskustvo. Kontrolisali smo utakmicu sve vreme. Ovo je velika pobeda...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.