Karadžić: “Mihin sukob sa Banetom i Kolarovim nije smeo da se desi”

Izvor: BKTV News, 05.Apr.2013, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karadžić: “Mihin sukob sa Banetom i Kolarovim nije smeo da se desi”

“Mislim da je Siniša kod određenih utakmica, posebno u Skoplju, mogao da učini nešto više posle utakmice sa Belgijom. Dešavale su nam se neke subjektivne slabosti”, rekao je predsednik FSS Tomislav Karadžić gostujući u emisiji “SOS kanala”.

Tomislav Karadžić, predsednik Fudbalskog saveza Srbije, gostovao je na SOS kanalu, gde je, odgovarajući na pitanja šta su najveći problemi srpskog fudbala, priznao da je fudbalska reprezentacija Srbije praktično sve šanse >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << za Brazil izgubila porazom od Makedonije u Skoplju.
“Možda smo mogli više u Zagrebu, ali najveći problem nam je bio poraz u Skoplju. Treba reći da nas je makedonska reprezentacija izbacila iz daljeg takmičenja”, ocenio je Karadžić uz napomenu da pre tog meča nije smelo da dođe do sukoba selektora Mihajlovića sa najiskusnijim reprezentativcima.
On je potom analizirao poteze selektora Siniše Mihajlovića.
“Mislim da je Siniša kod određenih utakmica, posebno u Skoplju, mogao da učini nešto više posle utakmice sa Belgijom. Dešavale su nam se neke subjektivne slabosti. Nije smelo da dođe do konflikta sa Ivanovićem i Kolarovom, to nije smelo da se dogodi i da danas imamo tu pobedu u našem zbiru sve bi drugačije izgledalo”, izjavio je Karadžić, koji ipak i dalje podržava Mihajlovića.
“Siniša Mihajlović je selektirao sve ono što Srbija danas ima. Danas Srbija da ima Modrića i Mandžukića, Džeka i Misimovića, Vučinića i Jovetića, to bi bila potpuno druga priča. Zamislite kada selektor na te pozicije poziva igrače iz druge lige Francuske. Pitam celokupnu sportsku javnost, sve koji imaju priliku da kritikuju, koji su to igrači koji čine razliku, a nisu pozvani”, upitao se predsednik FSS.
Karadžić je javnosti odao da je lično stupio u kontakt sa Nemanjom Matićem u cilju da ga ubedi da pozove selektora i izvini mu se ako ima sa njim bilo kakav spor.
“Rekao mi je da će razgovarati i rekao mi je da će me zvati. To nije učinio. Obećao je potom da će se javiti selektoru, ali ako 100 odsto bude igrao. To u reprezentaciji ne mogu da traže ni mnogo veći igrači. Siniša ima našu podršku”.
O prekidu saradnje sa Mihajlovićem se neće razgovarati do kraja kvalifikacija, naglasio je prvi čovek FSS.
“Da vidimo kako ćemo da odigramo protiv Belgije, Hrvatske, Velsa i Makedonije i ako se bude video napredak reprezentacije i da je to ono što smo želeli i ako se vidi da je to reprezentacija koja će Srbiju u sledećem ciklusu da uvede u naredno takmičenje, onda ima smisla pričati sa selektorom. Sada nema, a uostalom, ako se ne kvalifikujemo na EP u Francuskoj, onda smo džabe krečili i pravili nove greške”, zaključio je Karadžić.
Prvi čovek FSS je odbacio tvrdnje da selektoru menadžeri sastavlju reprezentaciju, i otkrio da Mihajlović nije mogao da prežali što Lazar Marković nije mogao da igra u Zagrebu protiv Hrvatske.
Izvor: telegraf.rs
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Tomislav Karadžić: Eh, da nam je Džeko!

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Apr.2013

Tomislav Karadžić, predsjednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS), smatra da su "orlovi" odigrali tri i po odlične utakmice u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.