Karadžić: Ako ne rešimo problem sa huliganima, izbaciće nam i klubove i reprezentaciju iz Evrope

Izvor: Blic, 11.Jul.2015, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karadžić: Ako ne rešimo problem sa huliganima, izbaciće nam i klubove i reprezentaciju iz Evrope

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić rekao je da odlukom Arbitražnog suda u Lozani da prekinuti meč u Beogradu registruje u korist Albanije pravda nije zadovoljena i da je za FSS prioritet da se stvori ambijent u kom će se bodovima odlučivati na terenu.

"Povodom odluke Arbitražnog suda u Lozani, koju smo primili 10. jula 2015. godine, sa ozbiljnim nemirom moram da konstatujem da pravda nije zadovoljena i da je, smatram, neopravdano jedna strana osuđena, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a druga pomilovana. Da li je poruka koja je poslata ovom odlukom za puštanje drona iznad terena za vreme utakmice dobra? Nije! I nikada neću prihvatiti odluku kojom se takvo ponašanje tretira kao patriotsko", naveo je Karadžić u izjavi za sajt FSS.

On je poručio da je sada svima ponajmanje potrebno da se bavimo provokacijama onih koji prekidaju utakmicu dronom, jer to je gubljenje energije na glupe stvari.

"Naša je obaveza i jedina ispravna misija da stvorimo ambijent u kojem se bodovima na terenu neće suditi van terena. Uslovi za to poznati su i FSS i državi Srbiji, a osnovni i inicijalni je da se nekolicina huligana i njiihovih nalogodavaca, koji ne vole fudbal, sklone sa terena i oko sportskih terena. Sve dok se budu tolerisala divljanja nalik na ona u Đenovi, a onda i istrčavanje na teren u Beogradu i slični, ceo fudbal će i dalje biti talac običnih izvršilaca bednih nalogodavaca", istakao je Karadžić.

Prema njegovim rečima jasno je da Evropa ne toleriše huliganstvo i divljanje.

"Organizatori i inspiratori huliganskih grupa naneli su ogromnu štetu srpskom sportu i državi Srbiji pozivajući se na to, da su oni stručnjaci za manipulaciju masama i da to njima pripada. Ukoliko hitno ne rešimo uzroke nemilih događaja, kako na domaćoj, tako i na međunarodnoj sceni, i klupski i reprezentativni fudbal biće izopšteni iz svih evropskih takmičenja", zaključio je Karadžić.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Karadžić: Ako ne rešimo problem sa huliganima, izbaciće nas iz Evrope

Izvor: Blic, 11.Jul.2015

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić rekao je da odlukom Arbitražnog suda u Lozani da prekinuti meč u Beogradu registruje u korist Albanije pravda nije zadovoljena i da je za FSS prioritet da se stvori ambijent u kom će se bodovima odlučivati na terenu..."Povodom odluke Arbitražnog...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.