Izvor: MozzartSport.com, 24.Apr.2021, 23:37

Karacev: Pobeda nad Novakom najbitnija u karijeri

Rus u finalu protiv Beretinija

Osvetio se Aslan Karacev usred Beograda Novaku Đokoviću za poraz u polufinalu Australijan opena.

Ruski teniser je odigrao perfektan meč na Serbia openu, zapanjujeće je branio brejk lopte, koristio šanse da oduzme Đokoviću servis i na kraju je posle više od tri sata igre došao do pobede.

Karacev je posle meča priznao da mu je trijumf nad prvim teniserom sveta najveći u karijeri.

"Zadovoljan >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sam svojom igrom, ovo mi je definitivno najbitnija pobeda u karijeri. Sa ovakvim igračima morate da igrate agresivno. Sve vam vraća, dobro se kreće. Pokušavao sam da budem fokusiran čim sam stupio na teren. Dao sam 200 odsto sebe na ovom meču, igrao je dobro, ne daje vam besplatne poene. Tera vas da igrate, morate da budete usredsređeni sve vreme”, rekao je Karacev.

Njih dvojica su igrali i na Australijan Openu u polufinalu ranije ove godine, kada je Novak pobedio.

"Ovaj meč i meč iz Melburna ne mogu da se porede. Mislim da je tada imao jednu grešku u dva seta, izgledalo je kao da sam igrao protiv zida. On je tada pobedio Medvedeva u finalu, mislim da to ne može da se poredi. Ovde je drugačija podloga”.

Dodao je Karacev da mu je sledeći cilj u karijeri da uđe među 20 najboljih. Ako u sutrašnjem finalu pobedi Matea Beretinija, biće od ponedeljka 26. teniser sveta, a ako ne uspe, biće za jedno mesto slabije plasiran, što mu je svakako najbolji rejting u karijeri

"Pokušaću da se oporavim, ovde ima dobar ATP fizioterapeut, a odmoriću i u hotelu. Ipak, nema mnogo vremena za odmor, ali svi polufinalisti imaju iste uslove", zaključio je Karacev.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.