Karabatić - za Francuze nekada njihov, a danas rukometaš srpskog porekla!

Izvor: Blic, 04.Okt.2012, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karabatić - za Francuze nekada "njihov", a danas rukometaš srpskog porekla!

Neverovatno je koliko pojedini mediji zapadnih zemalja ponekad prekomerno svojataju sportiste koji brane boje država u kojima žive, a kada učine nešto loše, momentalno u prvi plan dospeva njihovo poreklo. To je slučaj sa Nikolom Karabatićem, rukometašem Monpeljea.

Karabatić je sa bratom Lukom i srpskim igračem Mladenom Bojinovićem optužen da se ilegalno kladio protiv tima za koji igra, što je uzdrmalo francusku javnost.

Dojučerašnji miljenik Francuza, popularni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << "Kara", od statusa nacionalne zvezde, posle skandala sa klađenjem, za pojedine tamošnje medije postao je "rukometaš srpskog porekla koji ima francusko državljanstvo".

Mnogi francuski novinari bili su sablažnjeni kada su od kolega primetili kako sada ističu Nikoliko poreklo, a nikada se, povdlače NIKADA u prošlosti nije dešavalo da se uz njegovo ime pisalo da ima srpske korene.

"Kada je osvojio Olimpijske Igre bio je Francuz. Ali, kada je osumnjičen za nameštanje i klađenje, onda je neophodno pomenuti njegovo srpsko poreklo“, piše nedeljnik Le Nouvel Observateur, šokiran promenom stava pojedinih medija prema "Kari".

Što se ovog rukometaša tiče, on je platio kauciju od 4.500 evra i braniće se sa slobode, a u poslednjem obraćanju sudu naglasio je da se kladila njegova devojka a ne on.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.