Kapičić: Rezultati dobri, finansije najveći problem

Izvor: Blic, 18.Apr.2011, 21:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kapičić: Rezultati dobri, finansije najveći problem

Dosadašnji predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Dragan Kapičić ocenio je u izveštaju o radu na kraju četvorogodinšnjeg mandata da su sportski rezultati u tom periodu bili dobri i da je najveći problem predstavljala teška finansijska situacija.

"Smatram da je izveštaj koji smo podneli delegatima današnje Izborne skupštine kratak, jasan i statistički pregledan i da svako iz njega može lako da uoči koje su dobre, a koje loše strane onoga što smo uradili", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je Kapičić na početku sednice u beogradskom hotelu M.

On je podsetio da je dosadašnje rukovodstvo KSS-a došlo na čelo Saveza u trenutku kada je "počinjala istorija košarke samostalne Srbije".

"U teškom ekonomskom momentu imali smo veliki entuzijazam i načelo da košarku nikako ne smemo da unazadimo, već da je, ako je to ikako bilo moguće, podignemo na još viši nivo", istakao je Kapičić.

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i prvotimac Crvene zvezde ocenio je da se na takmičarskom planu naša košarka "vratila u svetski vrh".

"Pre tri godine sve naše mlađe selekcije osvojile su zlatne medalje na šampionatima Evrope i sveta. Teško da se takav uspeh može ponoviti. Seniorski državni tim je nastupio na šampionatu Evrope u Španiji 2007. sa čak devet debitanata, ali nije uspeo da se domogne plasmana na Olimpijske igre u Pekingu godinu kasnije", naveo je Kapičić.

Dobri rezultati A reprezentacije došli su imenovanjem Dušana Ivkovića za selektora čime je, prema Kapičićevim rečima, "uspostavljen sistem u radu sa državnim timom".

"Smatramo da smo i u organizacionom delu radili veoma dobro. U našem Upravnom odboru sedeli su ljudi od autoriteta, na čelu sa Borom Stankovićem. Kroz veliku borbu mišljenja dolazili smo do prihvatljivih rešenja", tvrdi Kapičić.

On je precizirao da su poteškoće sa klubovima bili "ubedljivo najteži" i dodao da su njegovi saradnici uspeli da ih odvoje od drugih problema, kako bi se izbegla blokada rada Saveza.

"Finansijskim poslovanjem nisam zadovoljan", bio je otvoren Kapičić, iako smatra da su dosadašnji čelnici naše "kuće košarke" uradili mnogo i da su poslovali štedljivo.

Iskusni sportski radnik rekao je da su svi napori dosadašnje vladajuće garniture u KŠ-u "bili nedovoljni" i da ta organizacija nije uspela da se izbori za "dostojno mesto košarke u sistemu srpskog sporta".

"Očekujem da će novo rukovodstvo pronaći način za poboljšanje materijalne situacije u savezu. Mislim da smo im za ostale stvari ostavili kvalitetnu bazu", zaključio je Kapičić.

Povezane vesti: Kapičić: I pored nedostatka novca, uspešna godina za košarku

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.