Kapernik: Sedeću i dalje za vreme himne

Izvor: N1 televizija, 29.Avg.2016, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kapernik: Sedeću i dalje za vreme himne

Velika bura digla se u SAD posle predsezonske utakmice NFL između San Franciska i Grin Beja. Kvoterbek Fortinajnersa Kolin Kapernik sedeo je za vreme intoniranja nacionalne himne, a kako je najavio nastaviće sa tim

Kapernik je objasnio da je to uradio iz protesta zbog narastajućih tenzija u američkom društvu, koje se posebno očituje u sve češćim sukobima policije i tamnoputih mladića. Mnogi od tih obračuna ima i tragičan kraj, a mnogi građani zameraju organima reda >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << da "previše lako potežu pištolj". Jedan od nezadovoljnih je i Kapernik.

- Nastaviću da sedim. Biću uz ljude koji su žrtve represije. Za mene je ovo nešto što mora da se menja. Kada dođe do ozbiljne promene i kada budem osećao da ta zastava predstavlja ono što bi trebalo da predstavlja, ja ću stajati - ne želi da odstupi Kapernik.

Pominjalo se da bi Kapernik mogao da napusti San Francisko, a čak su i mnogi igrači na tome insistirali. Čak je presedeo na klupi finiš sezone, ali dolaskom Čipa Kelija, Kapernik je dobio novu šansu, iako se pominjalo da bi mogao da pređe u redove šampiona Denvera.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.