Kapelo otkrio ko je još pre 30 godina želeo Superligu

Izvor: B92, 28.Apr.2021, 14:53

Kapelo otkrio ko je još pre 30 godina želeo Superligu

Proslavljeni italijanski trener Fabio Kapelo kazao je da je Silvio Berluskoni još osamdesetih godina prošlog veka razmišljao o Superligi.

Vlasnik Milana je jednostavno želeo više utakmica u kojima će protivnici biti najveće ekipe Evrope.

"Berluskoni je o tome razmišljao još 1988. godine. Radio je na tome sa advokatom Travaglijom. Berluskoni nije mogao da razmišlja o eliminaciji nakon samo jedne utakmice Lige šampiona. Znao je da kaže: 'Želim da gledam >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << najveće klubove na San Siru, želim drugačiji fudbal’", ispričao je Kapelo za "Skaj".

Kapelo je prokomentarisao i ljude koji stoje iza najnovijeg projekta Superlige, Florentina Peresa i Andreu Anjelija.

"Florentino nije osoba koja priznaje svoje greške. Nikada to nije radio, čak ni kada je dovodio igrače koji se nisu dobro pokazali. Sada je greška bila ogromna. Ne možete u ponoć dati izjavu u kojoj kažete da je Superliga rođena. Peres još uvek veruje da može da spasi projekat koji su planirali on i Anjeli."

Kapelo je zaključio da je propast fudbala došla sa ogromnim transferima i platama igrača.

"Sve je počelo kada je PSŽ doveo Nejmara plativši otkupnu klauzulu Barseloni. Katalonci su tada potpisali Kutinja i Dembelea. PSŽ je kupio i Mbapea. Od tog momenta su se plate igrača povećale i situacija više nije održiva. Nema više novca. Čitao sam kako Real Madrid želi Nejmara i Mbapea, ali koji novac će da koristi", podvukao je Kapelo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.