Kapelo navija švajcarski sat

Izvor: Blic, 06.Feb.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kapelo navija švajcarski sat

Debi Fabija Kapela na klupi Engleske, gostovanje Holandije u Splitu i sudar Španije i Francuske biće poslastice večerašnjih prijateljskih okršaja širom planete. Pitanje može li Italijan da izvuče nasukani brod gordog Albiona posebno je okupiralo Engleze, koji u Londonu dočekuju reprezentaciju Švajcarske.

Prvi korak Fabija Kapela bilo je nepozivanje u tim Dejvida Bekama i proglašenje Stivena Džerarda za privremenog kapitena nacionalnog tima u odsustvu povređenog Džona >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Terija.

- Rekao sam igračima da će kapiten protiv Švajcarske biti Džerard. Odlučio sam tako jer je izuzetno važan igrač za ovaj tim, momak koji je velika inspiracija za sve. On će večeras nositi traku, a ko će biti stalni kapiten, odlučiću do meča sa Andorom - poručio je iskusni stručnjak.

Poslovođi igre Liverpula ovo neće biti da je prvi put u ulozi kapitena reprezentacije. Imao je tu čast ukupno šest puta, a u tim mečevima Englezi su slavili dva i gubili četiri puta.

U Splitu Hrvatska dočekuje Holandiju na čelu sa selektorom Markom van Bastenom.

- Mi smo spremni, ali stalno gledamo nebo i molimo se da ne padne kiša jer očekujemo spektakl. Imamo sreće što su svi igrači zdravi, to je prava retkost. S nestrpljenjem očekujemo utakmicu, puni smo respekta prema protivniku, ali znamo koliko vredimo. Najveća snaga ove selekcije je što nemamo samo 11 kvalitetnih, već najmanje 15 fudbalera koji ravnopravno konkurišu za tim - rekao je selektor Hrvatske Slaven Bilić, koji je dodao da mu je omiljeni tim Holandije onaj iz 1988. koji je osvojio šampionat Evrope i za koji su igrali Marko van Basten, Rud Gulit i Frank Rajkard.

Iako je bilo govora da zbog stomačnih problema neće biti u stanju da igra protiv Francuske, španska javnost s nestrpljenjem očekuje debi Bojana Krkića u dresu „furije". Fudbaler Barselone se u ponedeljak kasno uveče, posle poslednjih kontrolnih pregleda u Madridu, ipak priključio reprezentativcima Španije u kampu u Malagi.

Ukoliko se oporavi do početka meča, Krkić će sa 17 godina i pet meseci postati najmlađi igrač koji je zaigrao za prvi tim Španije. On će na listi najmlađih prestići Anhela Zubijetu, koji je debitovao za reprezentaciju 1936. godine.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.