Izvor: MozzartSport.com, 04.Maj.2021, 03:11

Kao da ponovo imaju Ronaldinja: Tri gola za 25 minuta i povratak Sijensijana na prvo mesto (VIDEO)

Svega je bilo u prvom poluvremenu

Peruanski Sijensijano šokirao je južnoamerički fudbal kada je 2003. u finalu Kopa Sudamerikane savladao River Plejt, a nedugo zatim i još jednog argentinskog velikana, Boku Juniors, osvajača Kopa Libertadoresa te 2003.

Klub iz Kuska dodatno je dobio na popularnosti 2016, kada je njegov dres u revijalnoj utakmici sa Sporting Kristalom iz Lime nosio Ronaldinjo. Pelcer čuvenog Brazilca se izgleda dobro primio. Tadašnji drugoligaš >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ove sezone je jedan od kandidata za titulu.

U šestom kolu tim Argentinca Marsela Grionija savladao je Karlos Manuči ubedljivih 5:1. Sav posao domaćini su završili u prvom poluvremenu, tokom kog su za samo 25 minuta stigli do velikih 3:0. U razmaku kraćem od 10 minuta pogađali su Adrijan Ugariza, Abdijel Ajarza i Huan Romanjoli (17, 21, 25). Najlepše je to učinio poslednji, posle sjajne lopte u prostor Hansela Riohasa, a onda i dodavanja petom dvostrukog asistenta u ovom meču, Kevina Sandovala. Kao da je Ronaldinjo lično.

U 36. minutu Jermen Mauro Gevgeozjan nije iskoristio penal, ali su gosti ipak uspeli da smanje zaostatan pre odlaska na odmor. Upravo je 34-godišji napadač rođen u Montevideu asistirao - mada ne deluje da mu je to bila namera - a Felipe Rodrigez uz malo poteškoća uspeo da ubaci loptu u nebranjenu mrežu.

Nije tu bio kraj uzbuđenjima u prvom delu utakmice, pošto je Luis Garsija uspeo da dobije dva žuta kartona za samo dva minuta, pa su gosti morali da nastave meč s igračem manje. Sijensijanovi fudbaleri umeli su to da iskoriste i novim golovima Ugariza u 72. i Ajarze u 84. minutu stignu do ubedljive pobede, koju je u 90. minutu koliko-toliko po poraženu ekipu ublažio Klajber Palomino. Četvrte, uz dva remija na startu sezone, koja se igra po nešto drugačijem sistemu nego ranije.

Timovi su podeljeni u dve grupe, a prvoplasirani će u finalu odlučivati o prvaku Aperture. Sijensijano se ovom "petardom" vratio na prvo mesto Grupe A. Imajući u vidu da se igra po jednokružnom sistemu - svako sa svakim, ali jedanput, kratkotrajni Ronaldinjov tim na dobrom je putu da se nađe u finalu.

PERU 1 – 6. KOLO

Utorak

Grupa A

Sijensijano - Karlos Manuči 5:2 (3:1)

/Ugariza 17, 72, Ajarza 21, 84, Romanjoli 25 - Rodrigez 39, Palomino 90/

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.