Kao bez golmana: De Hea se nije pojavio u Rusiji

Izvor: Mondo, 01.Jul.2018, 20:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kao bez golmana: De Hea se nije "pojavio" u Rusiji

Mnogo toga nije funkcionisalo u igri Španije, ali je daleko najuočljivije to koliko David de Hea nije bio - David de Hea.

David de Hea je protekle sezone spasao Mančester junajted u mnogo situacija, bio je najbolji golman Premijer lige, ali leto na Mundijalu neće pamtiti ni po čemu dobrom.

Španija je doživela "brodolom" u osmini finala i eliminisali su je domaćini Rusi posle boljeg izvođenja penala, a mnogo toga nije štimalo u igri "furije" - daleko najuočljivije >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je to da su praktično igrali bez golmana....

Zvuči neverovatno, ali David de Hea je na četiri meča na Svetskom prvenstvu (oko 400 minuta) zabeležio samo jednu odbranu i primio ŠEST golova iz sedam šuteva!

Jedan od njih bio je i iz penala protiv Rusije koji je skrivio Đerar Pike, a De Hea se nije "vratio na staro" ni u penal-seriji na "Lužnjikiju" pošto su ga savladali četiri puta. Istina, jednom je bio veoma blizu da odbrani, ali je Igor Akinfejev bio heroj na drugoj strani.

Dugogodišnji čuvar mreže CSKA dva puta je "skinuo" jedanaesterce, više nego što je De Hea imao odbrana za ceo turnir, i odveo svoj tim u četvrtfinale Mundijala.

Mnogi smatraju i da je za De Heu ovo bila "poslednja audicija" za Real Madrid, klub koji je već godinama zainteresovan za njega, a videćemo da li će šampion Evrope odlučiti da ga dovede posle ovako očajnog Mundijala.

Najverovatnije će čuvar mreže Španije biti u najgorem timu prvenstva...

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.