Izvor: MozzartSport.com, 16.Jul.2020, 18:51

Kanadski klasik i zabrinuti Anri

Montreal i Toronto susreću se u velikom derbiju na neutralnom terenu u Orlandu u okviru MLS turnira

MLS se vratio. Mada ne u obliku na koji nas je navikao. Umesto klasičnog ligaškog nadmetanja rukovodstvo lige organizovalo je turnir prema formatu Svetskog prvenstva, koji se od 8. jula do 11. avgusta igra u Orlandu, na Floridi, bez prisustva gledalaca.

Dalas i Nešvil odustali su od učešća usled nekolicine članova zaraženih virusom korona, dok je ostatak timova >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << podeljeno u šest grupa sa po četiri ekipe. Najbolja dva sastava iz svake grupe i četiri najuspešnija trećeplasirana tima izboriće prolaz u osminu finala, koja se igra u nokaut sistemu, a pobednik turnira osvojiće ulaznicu za KONKAKAF Ligu šampiona.

Među glavnim favoritima za trofej nalazi se Toronto, koji je postavljen u Grupu C, gde ga u petak rano ujutru očekuje veliki derbi sa Montrealom u okviru 2. kola turnira (02.00). Kanadski Klasik iliti 401 Derbi (naziv po autoputu koji spaja dva najveća grada u zemlji javora) svakako neće imati uobičajen kolorit, ali naboj je zagarantovan. U prvoj rundi timovi nisu ostvarili pobede, pošto je Montreal izgubio od Nju Inglanda 0:1, dok je Toronto remizirao sa Di Si Junajtedom.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Posle plasmana u finale MLS kupa u tri od poslednje četiri sezone, od Toronta se očekuje mnogo. Loša vest za Redse je to što će biti bez nigerisjke ruki senzacije Ahare, koji je nedavno pokidao ukrštene ligamente kolena. Dobra vest je da su dva ključna igrača trenera Grega Vanija, Majkl Bredli i Pablo Pjati, spremni za utakmice.

Montreal je na početku sezone na kormilo postavio legendarnog asa Arsenala Tjerija Anrija, ali je istovremeno ostao bez najboljeg igrača franšize Injacija Pjatija, koji je završio petogodišnji boravak u Kvebeku. Gubitak Argentinca ostaviće traga, jer je Montreal zauzeo 19. mesto u MLS-u prošle sezone. Defanzivni deo ekipe bio je u gornjoj polovini šampionata, a kako Anri nije napravio nikakve promene u odbrani treba očekivati da bude na istom nivou. Navala je ono što brine jednog od najboljih ofanzivaca svih vremena...

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.