Izvor: MozzartSport.com, 06.Avg.2021, 17:41

Kanađankama zlato posle penal ruleta

Šveđanke drugi put stale na korak od cilja, jedanaesterci odlučili pobednika (4:3)

Fudbalerke Kanade osvojile su olimpijsko zlato savladavši Šveđanke u finalu, nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Iako su predstavnice Švedske golom Stine Blekstenius u 34. minutu stigle do prednosti, Kanađanske su u nastavku susreta, pogotkom Džesi Fleming iz penala nadoknadili zaostatak, a rezultat koji je fudbalerka Čelsija postavila u 67. minutu ostala je >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << na snazi do kraja produžetaka te je pitanje osvajačica zlatnog odličja odlučeo na penal ruletu (4:3).

Tri uzastopna promašena jedanaesterca Kanađanki dovela su Šveđanke na korak od slavlja, ali su naredne serije donele potpuni opreokret i veliki uspeh reprezentaciji koja je na prethodna dva olimpijska turnira osvajala bronzanu medalju. Sa druge strane, Šveđanke su ponovile rezultat iz Rija, ujedno i najveće dostignuće do sad.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.