Kanada srušila Rusiju za prvo finale Dejvis kupa u istoriji!

Izvor: RTS, 23.Nov.2019, 18:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kanada srušila Rusiju za prvo finale Dejvis kupa u istoriji!

Teniska reprezentacija Kanade prvi je finalista završnog turnira Dejvis kupa u Madridu. Kanađani su sa 2-1 u pobedama, posle preokreta, savladali selekciju Rusije i napravili najveći uspeh u istoriji svoje zemlje.
Ekipa koju predvodi kapiten Fenk Dančević prvi put će se boriti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za "salataru", pošto je do sada najviše stizala do polufinala.

U prvom singl meču Andrej Rubljov je nastavio sjajnu seriju u Madridu i zabeležio novi trijumf, pošto je u dva seta pobedio Vaseka Pospišila. Rubljov je do sada dobio sva četiri meča u pojedinačnoj konkurenciji.
Potom je Hačanov imao priliku da overi plasman "zbornaje", ali ga je u tome sprečio Denis Šapovalov. Mladi Kanađanin je slavio sa 6:4, 4:6, 6:4, pa je opet odlučivao dubl.
Viđena je ponovo velika drama, tri seta i odlučujući koji je rešen u taj-brejku, a u njemu su više koncentracije i znanja imali Pospišil i Šapovalov. Rubljov i Hačanov su imali vođstvo, pre nego što su serijom poena Kanađani došli do - 6:3, 3:6, 7:6 (7-5).
U drugom polufinalu sastaju se domaćin Španija i Velika Britanija.
Nagradni fond turnira u prestonici Španije igra se za nagradni fond od 20.000.000 dolara.
Kompletne rezultate završnog turnira u Madridu pogledajte OVDE.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kanada srušila Rusiju, Nadal odveo Špance u polufinale, Srbiji vajld-kard za 2020. godinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Nov.2019

Teniska reprezentacija Kanade prvi je finalista završnog turnira Dejvis kupa u Madridu. Kanađani su sa 2-1 u pobedama, posle preokreta, savladali selekciju Rusije i napravili najveći uspeh u istoriji svoje zemlje...Ekipa koju predvodi kapiten Fenk Dančević prvi put će se boriti za "salataru", pošto...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.