Kamings doneo pobedu trojkom

Izvor: B92, 14.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kamings doneo pobedu trojkom



Košarkaši Partizana pobedili su kao gosti FMP rezultatom 85:83 (18:12, 27:23, 17:22, 23:26), u prvom meču finalne serije NLB lige. Pobedu Partizanu doneo je Vontigo Kamings, trojkom 2,3 sekunde pre kraja meča. Dragan Labović je zatim loptu sa centra izveo direktno u aut na suprotnoj strani i srušio nade domaćina. Drugi meč finalne serije igra se u sredu, u Pioniru. Ukoliko pobedi Partizan, osvojiće trofej, ako ne - majstorica se sledeće subote igra u Železniku. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Kamings (na slici trojka za pobedu) je dao 26 poena za Partizan, Drobnjak i Tripković postigli su po 11, a Kecman 10 poena.

U ekipi FMP-a Erceg je postigao 20,.a Teodosić 18 poena.

Obe ekipe znatno su se oslanjale na šut za tri poena (FMP 11/30, Partizan 9/23 – bez Kecmana i Tepića odličnih 9 od 17), u čemu se posebno isticao domaćin, koji je znatno češće šutirao za tri nego za dva poena.

Takva tendencija bila je uočljiva već od starta, kada je FMP trojkama Ercega i Teodosića poveo 10:7. Partizan je u sledećih šest minuta znatno pojačao i serijom 17-6 stekao osam poena prednosti.

Od tada pa sve do finiša "crno-beli" su konstantno bili u prednosti, između dva i petnaest poena (u dva navrata u 23. minutu).

U 32. minutu Partizan je poveo rezultatom 67:60, ali u narednih pet minuta niko osim Drobnjaka nije mogao da pogodi koš domaćina. Sa sedam vezanih poena najiskusniji as Partizana uspeo je da održi prednost, ali je FMP trojkom Đerasimovića stigao do 74:74, tri minuta pre kraja.

Usledila je dramatična završnica, u kojoj je Cvetković nastavio da promašuje trojke (1 od 7 za 3, 5 poena za 23 minuta), ali su domaći uspeli da 14 sekundi pre kraja stignu do plus jedan, bacanjima Teodosića. Usledio je napad Partizana u kojem je bilo dosta problema, ali je lopta našla put do Kamingsa, koji pogađa iz desnog ugla.

FMP je odmah tražio tajm-aut, sa centra je loptu trebalo da ubaci Labović, ali je njegov ps završio daleko izvan terena. Došlo je do zabune, jer se u trenutku kada je Labović trebalo da izvede loptu začula pištaljka sudije Saše Pukla.

Lopta je dodeljena Partizanu, čime je meč praktično okončan. Treneri obe ekipe nisu imali primedbe zbog toga. Duško Vujošević ocenio je da je Labović "najverovatnije" napravio korak pri izvođenju lopte, dok Vlado Vukoičić "nije sasvim razumeo sudijsko objašnjenje".

Vujošević je posle meča rekao da je najbitnije to što je njegova ekipa ostvarila pobedu u prvom duelu finala plej-ofa i dodao da se niko u taboru "crno-belih" ne zavarava da će sledeća utakmicu u dvorani "Pionir" biti samo formalnost.

"FMP ima kvalitet i sigurno će se na drugoj utakmici braniti kao neko ko je priteran uz zid. Najbitnije je da smo pobedili, ali sam u pojedinim momentima bio začuđen rešenjima nekih iskusnijih igrača mog tima, koji u dva navrata nisu umeli da sačuvaju dvocifrenu prednost i mirno privedu utakmicu kraju", rekao je Vujošević.

Vukoičić je istakao da je Partizan zasluženo pobedio, jer je većim delom utakmice bio bolji tim na parketu, a da uzrok poraza njegove ekipe sigurno nije sudijska odluka u poslednjem napadu FMP-a.

"Nemam šta da zamerim igračima moje ekipe, jer su radili sve što sam od njih tražio i dali svoj maksimum. Pre ove utakmice obe ekipe su imale podjednake šanse da osvoje titulu šampiona Jadranske lige, ali je sada Partizan favorit", rekao je Vukoičić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.