Kamerunski heroj dana - Jaja Banana

Izvor: Mondo, 25.Jun.2019, 22:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kamerunski heroj dana - Jaja Banana

On je "otvorio" takmičarski dan na afričkom Kupu nacija!

Foto: Guliver/Getty images/Catherine Ivill

"Nesavladivi lavovi" odlično su počeli kontinentalni turnir.

Fudbalska reprezentacija Kameruna savladala je na "otvaranju" takmičenja u Grupi F selekciju Gvineje Bisao, iako nisu lako opravdali to što su ih nazivali favoritima.

Kamerun - Gvinerija Bisao 2:0 (0:0)

Prvi gol za nesuđenog domaćina ovogodišnjeg turnira postigao >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je Jaja Banana, defanzivni vezista Olimpijakosa koji je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Panioniosu.

Banana je dao gol u 66. minutu posle kornera i tako "otključao" mrežu rivala. Samo 200 sekundi kasnije, istu mrežu je zatresao i njegov saigrač Stefan Bahoken, za konačnih 2:0.

Podsetimo, Kameruncima je oduzeto domaćinstvo Kupa nacija jer nisu na vreme sproveli infrastrukturne radove, kao i zbog problema sa džihadističkom grupom Boko Haram koji se "prelio" iz Nigerije.

Kamerunci su zato došli u Egipat, gde igraju u Grupi F, zajedno sa Ganom i Beninom, koji su u utorak remizirali (1:1) u utakmici prvog kola.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.