Kamerunci otpustili Šefera

Izvor: B92, 18.Nov.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kamerunci otpustili Šefera



Selektor fudbalske reprezentacije Kameruna Vinfrid Šefer smenjen je sa te funkcije posle poraza reprezentacije u prijateljskom meču sa Nemačkom 0:3.

Meč je igran na Centralštadionu u Lajpcigu (koji je zvanično otvoren, mada je na njemu ovog leta igran turnir, koji je osvojlia Crvena zvezda). Kamerunci su se držali do 70. minuta, ali su u finišu primili tri gola i ostali bez isključenog Erika Đembe Đembe.

Ministar omladine i sporta Kameruna Zigfrid >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << David Etame Masoma izjavio je da je nemački trener, koji je reprezentaciju preuzeo 2001. godine, smenjen zato što "nije uspeo da ostvari dobre rezultate". Saopštenje je pročitano nan nacionalnom radiju nekoliko minuta posle završetka lajpciškog duela.

Selektora ove afričke zemlje zapošljava ministarstvo, a ne fudbalska federacija (Fekafut). Međutim, sa odlukom Zigfrida Masome složio se i generalni sekretar Fekafuta Princ Ndoki Mukete. Zanimljivo je da Šefer nije obavešten o čitavom slučaju.

"Niko mi ništa nije rekao na tu temu. Pretpostavljam da to znači da sam i dalje selektor Kameruna".

Šefer je posle utakmice žestoko kritikovao reprezentativce Kameruna.

"Kada pred utakmicu provedete sat vremena raspravljajući o visini premija, i ne može se očekivati bolji rezultat".

U širem sastavu kamerunskog državnog tima prvi put se našao centarfor Partizana Pjer Boja. Međutim, Boja nije ulazio u igru, što mu ostavlja mogućnost da nastupi za reoprezentaciju SCG, o čemu je bilo reči prethodnih meseci.

Najozbiljniji kandidati da preuzmu Šeferovo mesto su bivši menadžeri Fulama i Real Sosijedada - Žan Amadu Tigana i Reinald Denue.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.