Kamerun bez sedmorice igrača, Savez traži suspenziju

Izvor: RTS, 21.Dec.2016, 12:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kamerun bez sedmorice igrača, Savez traži suspenziju

Sedmorica kamerunskih fudbalera odbili su nastup za reprezentaciju na predstojećem Afričkom kupu nacija u Gabonu koji se održava od 14. januara do 5. februara 2017. FS Kameruna od FIFA zatražio da budu suspendovani jer su stavili lični interes ispred nacionalnog tima.

Defanzivac Liverpula Žoel Matip, Alan Niom iz VBA, golman Ajaksa Anre Onana, Gan Ndi Asembe (Nansi), Maksim Punđe (Bordo), Andre-Frank >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Zambo Anguisa (Marselj) i Ibrahim Amadou (Lil) odlučili su da otkažu poziv selektoru Hugo Brosu iz raznih razloga.
Matip, najzvučnije ime kamerunske reprezentacije, izjavio je da neće da igra zbog lošeg iskustva sa selektorima, posle čega su iz FS Kameruna najavili otvaranje postupka protiv sedmorice fudbalera i zahtev od FIFA da ih suspenduje.
"Fudbaleri su stavili lični interes ispred nacionalnog tima i Savez ima pravo da preuzme akcije protiv njih u skladu sa propisima FIFA", rekao je selektor Bros, a prenosi BBC.
Kamerun se nalazi u A grupi KAN, koji se održava od 14. januara do 5. februara 2017, sa Gabonom, Burskinom Faso i Gvinejom Bisao.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Matip bojkotuje KAN, Kamerun preti suspenzijom

Izvor: B92, 21.Dec.2016

Fudbalski savez Kameruna nalazi se u velikom problemu jer čak sedmorica reprezentativaca ne žele da nastupe na predstojećem Kupu afričkih nacija (KAN). Ne žele da igraju ni bek Vest Bromviča Alan Niom, te Andre Onana (Ajaks), Gaj Ndi Asambe (Nansi), Maksim Punđe (Bordo), Andre-Frank Zambo Angisa...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.