Kalkulacije - Šta Orlovima još treba do prvog mesta i ko su im mogući rivali u plej-ofu?

Izvor: Sportske.net, 18.Nov.2018, 11:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kalkulacije - Šta ''Orlovima'' još treba do prvog mesta i ko su im mogući rivali u plej-ofu?

Ostalo je da se odigra još samo jedno kolo, kada ćemo saznati konačan rasplet u grupnoj fazi Lige nacija.

Jučerašnjom pobedom na ''Marakani'' nad selekcijom Crne Gore (2:1), reprezentacija Srbije stigla je na samo korak od plasmana u plej-of za Evropsko prvenstvo, odnosno od plasmana u Ligu B.

U poslednjem kolu, koje je na programu u utorak od 20:45h, ''Orlovi'' će na stadionu u Humskoj dočekati poslednjeplasiranu selekciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Litvanije, dok će naš jedini preostali konkurent za osvajanje prvog mesta u grupi, selekcija Rumunije, gostovati Crnoj Gori u Podgorici.

Srbija na vrhu tabele ima dva boda više od Rumuna, identičnu gol razliku, ali bi u slučaju istog broja bodova na kraju Rumunija bila u prednosti zbog dva postignuta gola u gostima protiv našeg nacionalnog tima. Podsetimo, u Beogradu je bilo 2:2, u Bukureštu 0:0.

Prema tome, ''Orlovima'' će bilo kakva pobeda nad Litvancima doneti sigurno osvajanje prvog mesta, plasman u plej-of i Ligu B, a u slučaju da gosti naprave senzaciju u Humskoj, onda bismo morali da se uzdamo u sada već demoralisane Crnogorce koji su juče otpisani iz trke za prvo mesto u grupi, da ''otkinu'' bar bod na svom terenu protiv Rumuna.

Dakle, ako Rumunija pobedi Crnu Goru, nama eventualni remi sa Litvancima ne bi ništa doneo, Rumuni bi osvojili prvo mesto zbog boljeg međusobnog skora, a ako Crna Gora izbori bar remi protiv Rumuna, mi bismo mogli sebi da dozvolimo čak i poraz protiv Litvanaca za osvajanje prvog mesta.

Naravno, najbolje je pobediti i u velikom stilu završiti grupnu fazu takmičenja, bez razmišljanja o bilo kakvim drugim ishodima.

Verujemo da će tako i biti, a onda se verovatno pitate šta dalje sledi.

Četiri najbolje selekcije iz četiri grupe Lige C izboriće plasman u plej-of koji će biti održan u martu 2020. godine. Ko su nam potencijalni rivali u plej-ofu?

Za sada, sigurna je Finska, koja je obezbedila prvo mesto u Grupi 2. Iz Grupe 1 to će biti Izrael ili Škotska, koje će u međusobnom duelu u utorak odlučiti o pobedniku grupe. Dramatična borba za vrh je i u Grupi 3, gde Norveška i Bugarska imaju isti broj bodova, isti međusobni skor, pa bi u poslednjem kolu mogla da odluči i gol razlika, ako Norvežani savladaju Kipar, a Bugari Slovence.

Da zaključimo - Finska, Izrael ili Škotska, Norveška ili Bugarska i Srbija ili Rumunija biće učesnici plej-ofa Lige C, a ko bude najbolji u plehj-ofu, plasiraće se na Evropsko prvenstvo.

Ipak, sve ovo treba uzeti uslovno, jer ako bilo koja od ovih selekcija kroz redovne kvalifikacioje, koje će tek startovati, izbori plasman na EURO 2020, onda bi u plej-of Lige (C) nacija mogla da uskoči i neka druga od učesnica Lige C, koja bi po plasmanu bila odmah iza one koja bi u redovnim kvalifikacijama izborila plasman na EP.

To praktično znači da ni za Crnogorce nije sve izgubljeno. Ako Srbija osvoji prvo mesto u Ligi nacija, a onda kroz redovne kvalifikacije izbori plasman na EP, Crna Gora bi u sluičaju pobede nad Rumunijom i osvajanja drugog mesta u grupi ušla umesto Srbije u plej-of Lige C.

-          Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

     
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Savićević: Zadovoljan sam, neka to momci znaju

Izvor: N1 televizija, 18.Nov.2018

Desetkovana reprezentacija Crne Gore poražena je od Srbije sa 2:1, pa će se u utorak protiv Rumunije u Podgorici boriti za drugo mesto u grupi koje može da donese plej-of za Evropsko prvenstvo, ali i za opstanak u diviziji C...  Predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore, legendarni Dejan Savićević,...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.