Izvor: Blic, 18.Maj.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

'Kaljinka' za Romana

'Kaljinka' za Romana

Miloš Krasić, mladi reprezentativac SCG, večeras (20.45) imaće priliku da osvoji prvi evropski klupski trofej u karijeri. Finale Kupa UEFA na stadionu 'Žoze Alvalade' u Lisabonu protiv domaćeg Sportinga, ekipa CSKA dočekuje kompletna i potpuno spremna.

- Došli smo u Lisabon svesni da je Sporting u blagoj prednosti zbog domaćeg terena i navijača koji će doći u velikom broju. Nećemo ni mi biti bez podrške, bodriće nas 7.000-8.000 navijača, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a i ovog puta poseban motiv daće nam Roman Abramovič, gazda Čelsija koji će se naći u jednoj od loža stadiona 'Žoze Alvalade' - kaže Miloš Krasić, čiji glas ne skriva uzbuđenje zbog velikog događaja u karijeri. Kartoni i povrede su ovog puta zaobišli Moskovljane?

- Bilo je nekih priča oko žutih kartona, ali je naknadno utvrđeno da nema ništa sporno i da svi mogu da igraju. Imali smo problem sa povredom Ivice Olića, koji je slomio nos, ali će i on biti spreman, jer će igrati sa zaštitnom maskom. Rusi su vas ispratili sa željom da donesete pehar?

- Odavno nije bilo takvo interesovanje kako kod navijača tako i kod medija. Dinamo Kijev je kao član nekadašnjeg SSSR osvajao evropski trofej, a ruski klub nikada nijedan. Poslednje finale Dinama iz Moskve iz davne 1972. godine nas obavezuje da uložimo dodatni napor i pokušamo na gostujućem terenu da osvojimo trofej. Imamo snage za to, dokazali smo kvalitet u dosadašnjem toku Kupa UEFA, bili bolji od Parme, Oksera, Partizana, Benfike, ne plašimo se Sportinga i verujem da ćemo se radovati. Lično, izvanredno se osećam u koži finaliste i očekujem da učestvujem u osvajanju pehara Kupa UEFA. Ne, nismo još pričali o sastavu tima, koji će se znati pred sam početak meča, ali u svakom slučaju, očekujem šansu da zaigram - završio je Krasić.

D. Radović

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.