Kalio se, kalio, pa predstavio golčinom!

Izvor: Mondo, 24.Avg.2019, 19:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kalio se, kalio, pa predstavio golčinom!

Prvo gostovanje "lisica" na "Bramalu" u mečevima elitnog ranga još od 1975. obeležio je mladi Harvi Barns. Beng!

Nepune 44 godine od poslednjeg gostovanja na "Bramal lejnu" u elitnom rangu takmičenja, Lester siti je ponovo pobedio Šefild junajted rezultatom 1:2.

Te 1975. godine strelci za "lisice" bili su pokojni Brajan Alderson i Denis Rof, ove subote popodne Džejmi Vardi i Harvi Barns, kojeg je Brendan Rodžers uveo u igru umesto Denisa Prata samo šest minuta >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ranije.

Šefild junajted dočekao je Lester siti na "Bramalu" i u sezoni 1989/90, kada je bilo 1:1, ali je to bilo u Drugoj ligi.

Levonogi vezista sačekao je na ivici šesnaesterca atipičan i neočekivan pas Čaglara Sojunčua, koji je kao najviši u skoku na petercu mogao i sam da "tuče" glavom, ali se odlučio da vrati loptu mladom saigraču, a ovaj…

"Drop kik" momka iz Barnlija, koji je od srednjoškolskih dana član Lestera, svakako je bio potez utakmice 3. kola Premijer lige. Beng!

HARVEY BARNES JUST SCORED THIS GOAL FOR LEICESTER CITY. BANGER! BOOM. pic.twitter.com/hPKa6OJkry

— World Cup (@FlFAWC2018) August 24, 2019

Barns je mesto među "lisicama" zaradio kaljenjem u MK Donsu, Barnsliju i Vest Bromvič Albionu, zabeležio je 26 nastupa u međuvremenu, iako nikome nije bio prva opcija u veznom redu, ali kada ga je Rodžers uvrstio u takmičarski pogon za sezonu 2019/20, bio je spreman.

Njegov pogodak naneo je prvi premijerligaški poraz Šefild junajtedu od maja 2007. godine, kada je ovaj klub ekspresno ispao u Čempionšip, iako je promociju čekao još od sezone 1993/94.

Momci menadžera Krisa Vajldera posle remija sa Bornmutom na strani (1:1) i pobede kod kuće nad Kristal Palasom (1:0), ovog puta osetili su gorčinu poraza iako su na fantastičnu akciju Džejmsa Madisona i Vardija iz prvog poluvremena odgovorili konkretnim dodavanjem Džordža Baldoka za Olivera Mekbornija u 62. minutu.

Egal je bio na snazi punih osam minuta, posle čega su "lisice" zabeležile i prvu pobedu ove sezone nakon dva startna remija Vulverhemptonom kod kuće (0:0) i Čelsijem u gostima (1:1).

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.