Izvor: MozzartSport.com, 22.Nov.2020, 05:41

Kalijevski Đavoli se poklonili vojvodi iz Medeljina (VIDEO)

Džeferson Duke sa dva gola okrenuo Ameriku i doneo prednost Atletiko Nasionalu pred revanš

Tenzija je prva dama na relaciji Kali - Medeljin. Borili su se za razne vrste prestiža - socio-ekonomski, primat u narko-industriji, ali svakako i čija je fudbalska sila dominantnija. Večeras je tama isključivo usmerena na travnatu arenu u kojoj je prvoj utakmici četvrtfinala plej-of kolumbijske Aperture, u svom Kaliju poklekla Amerika - 1:2. Prethodna tri duela, do večerašnjeg, donela >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << su bar po gol u nadoknadi vremena, a tenzije i neizvesnosti je na stadionu Paskval Gerero bilo toliko, kao da su ih unosili šleperima.

Uvertira za prvi čin bio je veličanstven vatromet. Južnoamerikanci su to. I kada je publika onemogućena da zapali stadion, pronaći će način da veličaju fudbal.

Pobedonosni gol nije pao u nadoknadi i time jeste srušena mini-tradicija, ali kada vam kažemo da ga je u 87. minutu postigao Džeferson Duke, onda i nema mnogo razlike što se mreža nije zatresla koji minut kasnije. Zamislite da je stadion bio krcat. Ima neke simbolike u tome da utakmicu reši čovek čije prezime u prevodu na srpski jezik znači vojvoda. Komandovao je 33. godišnjak navalom svog tima, pogodio za izjednačenje sa penala u trećem minutu nadoknade prvog dela, a onda sačeo sam finiš nastavka, da sebe i svoj tim proglasi pobednikom. I to na kakav način, glavom iz poluokreata, posle piruete u vazduhu.

Prethodno je u 27. minutu domaćin ostao sa igračem manje posle isključenja Rodriga Urene posle konsultacije sa VAR tehnologijom, a desetak minuta kasnije viđen još jedan penal i pogodak u režiji Adrijana Ramosa. Sećamo se Kolumbijca prvenstveno iz dresa Herte u kojem je od 2009. do 2014. beležio neke sjajne brojke (176 utakmica, 65 golova, 38 asistencija). Kasnije je avanzovao, zaigrao za Dortmund gde nije bio baš toliko ubitačan (79 mečeva, 19 golova, devet asistencija). U svakom slučaju večeras je doneo gol Americi, ispostavilo se nedovoljan za mirnu glavu pred revanš.

A što se tiče junaka utakmice Džefersona Dukea, rođen je u Medeljinu i zna koliku težinu nosi rivalitet sa Amerikom. Ipak su kroz istoriju Atletiko Nasional i Amerika u više od 15 navrata direktno odlučivali o tituli prvaka Kolumbije. Večeras je on bio vojskovođa kojem je pripala bitka... Ali ne i rat jer drugo podglavlje sledi za sedam dana.

KOLUMBIJA, APERTURA – ČETVRTFINALE PLEJ-OFA (PRVI MEČEVI)

Subota

Ekvidad - Deportivo Kali 1:1 (0:1)

/Kastro 89 - Vaskez 2/

Nedelja

Amerika Kali - Atletiko Nasional 1:2 (1:1)

/Ramos 38 - Duke 45+3, 87/

Ponedeljak

00.05: (2,20) Žunior (3,00) Deportivo Tolima (3,45)

02.10: (2,85) Deportivo Pasto (2,90) Santa Fe (2,60)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.