Kalčo:Žalili se svi, čak i tužilac!

Izvor: B92, 20.Jul.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kalčo:Žalili se svi, čak i tužilac!



Čelnici sva četiri kažnjena kluba u skandalu sa nameštanjem rezultata u italijanskoj Seriji A - Juventusa, Fjorentine, Lacija i Milana - žalili su se na odluku sportskog tribunala kojom su, po sopstvenom mišljenju, drastično kažnjeni.

Međutim, žalbu na presudu danas je podneo i tužilac u tom slučaju, smatrajući da su kazne za sve klubove blage. Tužilac Stefano Palaci zatražio je da Juventus bude prebačen u Seriju C, a Milan, Fjorentina i Lacio u seriju B, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz koje bi takmičenje počeli sa 15 bodova manje.

Epilog ovih žalbi biće poznat za nekoliko dana. Podsetimo, Juventus je završio u Seriji B, u kojoj će naredne sezone startovati sa 30 bodova manje, Fjorentina sa 12, a Lacio sa 7 bodova manje.

U međuvremenu, istražitelji u Napulju, Rimu, Parmi i Torinu vode odvojene istrage povodom prevara, ilegalnog klađenja, utaje poreza i lažnog vođenja finansijskih knjiga. Istrage u tim slučajevima trajaće mesecima, najavljeno je u Italiji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.