Kakve asistencije Marka Jankovića: Iz slobodnjaka, dvaput, za sjaj Crne Gore (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 01.Sep.2017, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kakve asistencije Marka Jankovića: Iz slobodnjaka, dvaput, za sjaj Crne Gore (VIDEO)

Ekipa Ljubiše Tumbakovića ubedljiva protiv Kazahstana - 3:0

Sjaj Crne Gore na granici Evope i Azije. Selekcija na čijoj klupi od prošle godine sedi Ljubiša Tumbaković ozarenih lica vraća se iz Astane, pošto je u Kazahtstanu osvojila značajne bodove na putu ka Mundijalu 2018. godine. Sokolovi su na veštačkoj podlozi „Astana arene“ demonstrirali razliku u klasi i bez većih problema tukli fenjeraša kvalifikacione Grupe E - 3:0 (1:0).

Centralne figura >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << uvodnog meča današnjeg programa bili su Stevan Jovetić i Marko Janković, uz napomenu da je veoma dobar posao obavio i golman Danijel Petković. Novi fudbaler Monaka je kapitenski vukao svoju selekciju napred, igrao pametno i odgovorno, golman Lorijena branio odlično, dok je prvotimac Partizana možda i zaslužniji za ubedljiv trijumf, s obzirom da je namestio dva gola.

Crnogorci su poveli posle pola sata, tako što je Jo-Jo „izbacio“ Marka Vešovića, a krilni napadač Rijeke rutinski prebacio golmana Loriju. Bio je to znak da sve ide na vodenicu favorita, koji je oktobra prošle godine u Podogorici istog rivala savladao 5:0, pa je posle vođstva samo bilo pitanje koliko će gosti trošiti snagu.

Za komotnu pobeda Crne Gore postarao se Marko Janković. Krilni vezista je s dve minijature potpuno ubio u pojam selekciju Kazahstana, koja je pretila da se vrati u igri preko Kuata (uzdrmao prečku u 37. minutu).

Još kad se na to dodaju dobre intervencije golmana Petkovića postalo je jasno da su gosti dobili injekciju samopouzdanja inajviše zahvaljujući Jankoviću potvrdili četvrtu pobedu u kvalifikacijama. Vezista Partizana je u 53. minutu iz slobodnog udarca centrirao pred peterac gde je glavom loptu u režu zakucao Fatos Bećiraj, da bi u 63. posle još jednog prekida omogućio štoperu Marku Simiću da upiše prvenac za državni tim.

Pobeda Crne Gore mogla je da bude i ubedljivije, jer je Mugoša u finišu pogodio prečku, a Janković nije iskoristio zicer. Sa ova tri boda Tumbakovićev tim je izbio na drugo mesto Grupe E i tri kola pre kraja ima šanse da se domogne makar baraža za Mundijal.

Crna Gora je igrala u sastavu: Petković - Marušić, Savić, Simić, Tomašević - Vukčević, Kosović (od 54. Ivanić) - Janković, Jovetić (od 72. Zverotić), Vešović - Bećiraj (od 84. Mugoša). Selektor: Ljubiša Tumbaković.

KVALIFIKACIJE ZA SVETSKO PRVENSTVO:

Petak

GRUPA C

20.45: (6,75) Češka (4,20) Nemačka (1,50)

20.45: (50,00) San Marino (16,00) Severna Irska (1,03)

20.45: (1,60) Norveška (3,50) Azerbejdžan (7,00)

GRUPA E

Kazahstan - Crna Gora 0:3 (0:1)

/Vešović, Simić, Bećiraj /

20.45: (2,45) Danska (3,25) Poljska (2,95)

20.45: (1,45) Rumunija (4,30) Jermenija (7,75)

GRUPA F

20.45: (4,60) Litvanija (3,40) Škotska (1,85)

20.45: (50,00) Malta (16,00) Engleska (1,03)

20.45: (2,05) Slovačka (3,10) Slovenija (4,10)

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

ĐUKA MOŽE BITI ZADOVOLJAN: Dve fenomenalne asistencije Marka Jankovića (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 01.Sep.2017

Fudbalska reprezentacija Crne Gore savladala je Kazahstan u gostima sa 3:0 i tako sačuvala kakve-takve šanse da se nađe na Mondijalu u Rusiji sledeće godine.. . Junak pobede ‘sokolova’ bio je vezista Partizana Marko Janković. Crnogorski Mesi, kako Jankovića zovu, sa dve asistencije poneo je...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.